avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort pentru adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort pentru adulter

Buna ziua! In cazul in care sotul a inselat pentru o perioada lunga de timp (exista multe probe doveditoare) dar doreste sa paraseasca familia cu o parte considerabila din bunuri si proprietati, ar fi mai bine ca sotia sa intenteze divort pe baza adulterului? Mentionez ca sanatatea sotiei s-a degradat considerabil in urma aflarii adevarului. Sotii au impreuna un copil major, student.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:57, 8 Mai 2018
Bună ziua!
Dacă soția apreciază că nu pot continua raporturile dintre soți, poate solicita desfacerea căsătoriei, eventual și partajul.
Soțul nu este îndrituit legal
să sustragă bunuri de vreme ce nu s-a realizar partajul.
Nu are o relevanță prea mare că adulterul este motiv de divorț, efectele divorțului sunt aceleași.
Expunerea mai detaliată a situației de fapt poate contribui la o opinie juridică mai pertinentă; dacă nu se descurcă, e recomandabil să-și ia avocat.
Cele bune!
Culpa unuia dintre soti in desfacerea casatoriei nu are nici o influenta asupra procesului de partaj,indiferent ca a avut o amanta sau 100 ,sotul adulterin nu o sa primeasca nimic in plus sau in minus.
Poate incerca sa obtina despăgubiri în condițiile legii.
Sa încerce s meargă la avocat sa vada tot ce va constitui proba în proces.
La partaj nu o ajuta adulterul.
În SUA conteaza vinovăția celuilalt soț la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat specializat indivorturi Ana_86 Ana_86 sunt dinPitesti , motivul divortuluieste adulterul pt ca nu e prima data , dar sigur vafi ultima.... detin dovezi listingul telefonic din contul nostru comun ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj justme14 justme14 As vrea sa stiu daca in cazul unui divort in care sotul este acuzat de adulter (cu probe si martori) ar putea fi obligat sa renunte la casa, adica sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)