avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce valoare are o chitanta de mana?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce valoare are o chitanta de mana?

Ce valoare are o chitanta de mana,in vederea unui antecontract de vanzare cumparare a unui imobil,si ce conditi trebuie sa indeplieasca aceasta chitanta sa fie valabila in cazul unui proces
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 18:26, 18 Iunie 2013
Are valoarea unui inscris sub semnatura privata. Este necesar sa cuprinda elementele esentiale ale unui contract; numele partilor, descrierea imobilului, pretul. In prezent, antecontractul de vanzare-cumparare , sub sanctiunea nulitatii, trebuie sa fie incheiat in forma autentica.
Daca este scris doar intr-un singur exemplar care rămâne la cel care a oferit banii si tot el este cel care semnează ,fără nici un fel de martori in momentul in care este făcută chitanta de mana,are vro valoare acesta chitanta?
Inscrisul care emana doar de la "promitentul-cumparator" (fara semnatura celui care se obliga sa transmita dreptul de proprietate) nu are valoarea probatorie a unui inscris sub semnatura privata. Apreciez ca in acest context, chitanta nu reprezinta nici un inceput de dovada scrisa care sa poata fi completata cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Puterea actului de mana uditza uditza Am o locuinta de vanzare si potentialul cumparator va primi banii de la banca peste minim o luna. Nu are bani de avans pentru a face un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare - imobiliare reespdc2005 reespdc2005 In martie 2007 am facut formalitatile pt cumpararea unei case. Am intocmit un antecontract de vanzare cumparare la notariat urmand ca vanzatorii sa-si obtina ... (vezi toată discuția)