avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare certificat de deces in weekend
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare certificat de deces in weekend

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti de competenta cui este eliberarea certificatelor de deces in weekwnd, intr-o zona rurala, unde medicul de familie nu are program de consultatii ( in cazul unui deces ce nu trezeste suspicuni de IML.). Va multumesc
Actul de deces se întocmeşte la S.P.C.L.E.P. sau, după caz, la primăria unităţii administativ teritorială în a cărei rază s-a produs decesul , în termen de 3 zile de la data decesului, in baza certificatul medical constatator al decesului ( emis de medic, indiferent daca are sau nu program de consultatii).
In concluzie, trebuie sa gasiti un medic, legea nu prevede sa fie obligatoriu cel de familie, prevede doar ca trebuie sa fie un medic cu drept de libera practica.
acel act constatator al decesului nu se elibereaza decat dupa 24 de ore de la deces. medicul va va intreba ora decesului.
apoi cu actul de la medic se merge la primarie pentru certificatul de deces.
Daca a murit sambata este ok sa-l inregistrati lunea, sunteti in termen. Ca sa nu fie suspiciuni puteti chema politistul de la post sa vada ca omul a murit de moarte buna dupa care lunea va prezentati la medic. Sa nu ingropati mortul inainte de a obtine certificatul de deces ca atunci e bai dar din moment ce medicul de familie lipseste ca sa faceti decat sa asteptati pana luni. De altfel nici starea civila nu este obligata sa-si deschida portile pe perioada de Weekend, fiind zile nelucratoare prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva a decesului livia.mazare livia.mazare va rog sa imi spuna si mie cineva cum se procedeaza cand s-a omis de catre familie declararea si inregistrarea decesului unei persoane moarte acum 17 ani. am ... (vezi toată discuția)
Cine elibereaza certificatul de deces? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu cine elibereaza certificatul de deces? medicul de familie sau medicul de familie din zona unde se produce decesul ... (vezi toată discuția)
10 luni de cosmar barbulescuvioleta barbulescuvioleta Sunt medic de familie si in urma cu 10 luni am fost chemata sa consult un om in virsta de peste 70 de ani care nu era pacientul meu . Am mers la domiciliul ... (vezi toată discuția)