avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre succesiune

1.Mama mea a decedat,tatal meu e in viata.Suntem 2 frati si o sora,toti majori.In casa parinteasca stau eu impreuna cu tatal meu.In cazul in care facem succesiunea,sunt obligat de lege sa platesc fratelui si surorii ca stau in casa parinteasca?Eu intentionez sa mai stau 1 an maximum 2,apoi sa stau la casa mea(sa-mi construiesc o casa intre timp).
2. Daca nu facem succesiunea trebuie sa platesc ceva fratelui si sorei ca stau in casa parinteasca?(cat voi mai sta,1 an sau 2).
3. Eu sunt interesat mai mult de o portiune din terenul intravilan al mamei,pe care sa-mi construiesc o casa.Se poate sa impartim numai terenul,sau succesiunea ne obliga sa impartim totul?(intravilan,extravilan,casa).
4.Fratele meu este de acord sa-mi cedeze partea lui din terenul intravilan.Pot intra in posesia lui(donatie sau cumparare) si fara a face succesiunea?
5.Pentru a intra in posesia unei portini din terenul intravilan al parintilor(partea mea+partea fratelui) este necesara Carte Funciara?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:04, 18 Iunie 2013
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este deschiderea succesiunii, unde fiecare mostenitor care accepta succesiunea va primi o parte din masa succesorala. Dupa succesiune puteti face partaj voluntar si sa va intelegeti ce primeste, efectiv, fiecare din mostenirea primita. Aceasta ar fi solutia ideala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune - procedura, cote adrianciulei1970 adrianciulei1970 Mama mea a decedat.Eu am 42 de ani si un frate si o sora de 36 ani si 24 ani(varstele care le-am scris sunt la data decesului),casatoriti,la casele ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa ambii parinti decedati V.Dinca V.Dinca Buna ziua, speta mea este urmatoarea: Doresc sa deschid o succesiune dupa parintii mei care sunt decedati de 35 de ani tatal si 16 ani mama. Mai am un ... (vezi toată discuția)
Succesiune ela2008 ela2008 Buna ziua! Tatal meu a decedat in decembrie 2015. Suntem doi copii, eu si fratele meu si mama.Luna trecuta fratele meu a mers si a depus actele pentru ... (vezi toată discuția)