avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata neplatite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata neplatite

Daca nu platesc taxa de timbru si jude respinge cererea de iesire din indiviziune ca netimbrata iar eu nu platesc piritilor cheltuielile de judecata , acestia se pot indrepta impotriva cotei mele indivize ? Nu ma pot executa cu nimic alt ceva .
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:07, 20 Octombrie 2014
Da, se pot indrepta impotriva cotei dvs., dupa ce se va termina procesul, daca li se vor acora cheltuilei de judecata. daca procesul este de partaj (cum banuiesc) atunci la data terminarii procesului cand dvs. veti avea de platit cheltuieli, cota dvs. nu prea va mai fi indiviza, ci de-a dretptul determinata (in bunuri atribuite exclusiv dvs, sulta, sau si una si alta).
Daca nu platiti taxa, cererea va fi anulata ca netimbrata si ramaneti in indiviziune ca la inceput.
Se prea poate ca ceilalti sa ceara partajul.
Pai da asta - i chestia ! Daca se anuleaza ca si netimbrata , se ramine in indiviziune . Ok . Acum ! Cel care nu plateste trb sa plateasca ceva cheltuieli de judecata celuilalt ? Daca nu se iese din indiviziune , celalalt s poate indrepta impotriva cotei celui care nu plateste taxa si din cauza caruia se ramine in indiviziune ?
-daca celalalt a avut cheltuieli si le cere, datorati cheltuieli de judecata.
- cum nu are o cota determinata, va trebui cerut partajul, insa poate exista venituri sau altceva bunuri de valoare mai mica. Poate cel parat acum, incepe el o actiuna.. banuiesc ca se vrea iesirea din indiviziune.
se vrea dar jude a calculat o diferenta de taxa de timbru pe care nu o pot plati . este exorbitanta . nici nu merita platita pt ce est acolo . ceilalti , piritii sunt mai saraci ca mine ...asa ca...uite acum la sfirsit s-a ales praful dupa doi ani de cindaneli prin judecatorie . cit despre ajutor : numai daca ma scuteste de tot de taxa se poate . venituri am numai 350 lei cu situl meu cu tot . credeti ca ma scuteste ??

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator ? ilenuta1963 ilenuta1963 Daca nu platesc taxa de timbru finala la iesirea din indiviziune si mi se cer cheltuieli de judecata pe car nu am de unde sa le platesc , creditorii put sa se ... (vezi toată discuția)
Interdictie cumparare drept litigios rechi1958 rechi1958 Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)