Situatia pe care doresc sa o supun atentiei dumneavoastra este urmatoarea: am fost in concediu de crestere a copilului pe perioada de un an. Am prelungit un an fara plata și după 6 luni am vrut să ma întorc însă deși legea îmi permitea m-au pus sa fac cereri de revenire și să alerg după semnături până cînd exasperat am cerut disponibilizarea dar mi s-a refuzat.Precizez că exista un acord între sindicat și conducere care îmi permitea să cer aceasta.
Constrîns de situația financiară cu ajutorul cunoștinșelor am gasit un job în străinatatepe o perioadă de 6 luni.Concediul mi-a expirat si sociatatea din Romania doreste sa-mi desfaca contractul de munca.
Intrebarile mele sunt: pot presta un alt job in afara tarii cat sunt in concediu prelungit dupa crestere copil fara plata si a doua cum imi poate desface societatea contractul de munca in aceasta situatie. Adaug ca nu ma pot intoarce acum deoarece am inca contract in strainatate.
PS. Chiar astăzi am fost anunțat de soție ca voi primi acasă o chemare scrisă la comisia de disciplină dar nu o pot confirma eu nefiind acasă.
Daca ati primit convocare la comisia de disciplina, inseamna ca angajatorul dispune de prerogativa disciplinară, având dreptul de a va aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare in cazul in care constată că ati săvârşit o abatere disciplinară.
Prin urmare, exista posibilitatea sa va desfaca disciplinar c.i.m.
art.251 C.mun.
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii. (3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este. .
Preaviz
Elena714
În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu
mirusaby
Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)