avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Documente pentru export
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Documente pentru export

Buna ziua,

Am o nelamurire. Sunt 3 firme:
X-firma din Romania-fabricator;
Y-firma din Olanda-contractant;
Z-firma din Turcia-clientul final.

X a fabricat un produs pe care il va exporta in Turcia. Documentele vamale se vor face in numele lui X dupa care X va face o factura catre Y fara TVA si o va declara ca export. Pentru aceasta este suficient ca documentele vamale sa fie intocmite in numele lui X? Firma din Turcia (Z) doreste sa se ocupe de transport iar la final ne va trimite CMR-urile semnate. Nu ar trebui ca X sa organizeze si transportul pe langa documentele de export?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura1720022000 , utilizator 07:14, 20 Iunie 2013
Firma X intocmeste factura pentru Y si un CMR unde va completa la cumparator pe Y si la destinatar pe Z. De operatiunile vamale se va ocupa Y, pentru ca Y exporta in afara UE.
De ce spuneti ca documentele vamale vor fi intocmite in numele lui X ?
Firma X s-a ocupat aproape intotdeauna de documentele vamale, nu este obligatoriu sa fie intocmite in numele lui Y. De la X pleaca direct in Turcia, si in functie de termenul conform incoterms prevazut in contract, x, y sau Z se ocupa de doc de export de la vama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde? ContSters159316 ContSters159316 transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator. intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost ... (vezi toată discuția)
Tva Deliamustata Deliamustata Am urmatoarea speta: O livrare de bunuri unei firme din Cehia platitoare de TVA dar destinatarul final este o firma din Egipt ( firma din Cehia plateste marfa ... (vezi toată discuția)