avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar cu imobil ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar cu imobil ipotecat

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez un imobil nou... ipotecat. Achizitionarea se va face cu credit Prima Casa. Creditul acordat in cadrul programului Prima Casa se acorda in valuta Euro. E adevarat ca datorita ipotectii dezvoltatorului acesta nu poate incasa decat valuta Ron?
Se pune problema achitarii diferentei pentru schimbul valutar...diferenta suportata de cumparator.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 13:48, 19 Iunie 2013
Daca dumneavoastra cumparati de la o persoana juridica romana, aveti obligatia sa achitati intregul pret in LEI, respectiv, societatea nu are dreptul sa va incaseze euro. Se emite factura fiscala de catre vanzator, in lei etc. Nu are nicio legatura daca are sau nu credit garantat cu ipoteca asupra bunului pe care urmeaza sa il cumparati.
Din pacate, de regula, cumparatorul suporta diferentele de curs valutar in sensul ca i se acorda credit in suma de X euro si acesta se transfera in lei la cursul bancii, iar catre vanzator se transfera suma de lei corespunzatoare creditului la cursul BNR din ziua platii. Deci cumparatorul suporta diferenta dintre cursul BNR - cursul bancii. Puteti incerca sa negociati cu societatea vanzatoare sa va accepte cursul bancii, dar orice astfel de intelegere trebuie sa o cuprindeti in ante/contractul de vanzare, pentru a nu avea surprize. Succes!
nu e adevarat. in schimb exista posibilitatea ca ctr de credit al ipotecatului sa fie in RON si atunci ipoteca se stinge cu o plata in RON nu in EURO, pt ca asa vrea banca si pt ca nu vrea sa suporte riscul cursului de schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa in lei, cum se calculeaza valoarea? bianca34 bianca34 Buna ziua, ma aflu in postura de a vinde o proprietate, cumparatorul fiind beneficiar al programului Prima Casa. Din punctul meu de vedere, ca vanzator, date ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa gabicont gabicont Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa Andreea99 Andreea99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: Vreau sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. M-am ... (vezi toată discuția)