avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Cum se împarte mostenirea rămasă in urma morții unui cuplu cu copii din casatorii anterioare? (bărbatul are 4 copii adulti si a lucrat in campul muncii, femeia are 2 copii adulti si a fost casnica toată viata). Sunt casatoriti de 23 ani.
Va multumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:51, 19 Iunie 2013
Cine a decedat primul dintre ei?
Amândoi sunt încă in viata dar copii tatălui fac lucruri in ascuns ca sa obțină mostenirea lui in întregime.
In timpul vietii fiecare face ce vrea cu proprietatile pe care le are.Nu este obligatoriu ca cineva sa lase mostenire.:rofl:
:stunned: :D
Doamna, cand ziceti ramasa, inseamna ca omul a murit si a ramas ceva in urma lui..
Cu bunurile proprii, omul poate face ce doreste cat e in viata si sanatos la cap. Oricum copiii femeii nu il mostenesc pe tatal vitreg, ci pe mama lor. Apoi, marimea averii mostenite de copii va depinde de ordinea in care vor deceda oamenii astia- parintii.

Ce se întîmplă după moarte?

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Succesiune – vanzare apartament! mishumishu mishumishu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa “descalcesc” urmatoarea speta: Sotul – decedat Sotia supravietuitoare are 3 copii, unul dintre ei dintr-o ... (vezi toată discuția)
Tată nostru s-a recăsătorit și i-a donat soției toată averea. cum putem anula sau revoca donația? Imparatul Imparatul Tatal nostru a primit de la parintii lui toata averea acestora in baza unui contract de intretinere la notar. Sa recasatorit cu o femeie cu 3 copii si toata ... (vezi toată discuția)