avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Cum se împarte mostenirea rămasă in urma morții unui cuplu cu copii din casatorii anterioare? (bărbatul are 4 copii adulti si a lucrat in campul muncii, femeia are 2 copii adulti si a fost casnica toată viata). Sunt casatoriti de 23 ani.
Va multumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:51, 19 Iunie 2013
Interesati-va exact ce acte au fost facute pt acel.. ce e, apartament ? Pt ce s-au dat acei bani, cand au fost facute actele etc.
I l-a donat pe tot sau numai jumatate ?
Oricum ar fi, daca e vb de donatie, poate fi revocata.
Interesati-va si ce acte s-au facut pt acea suma de bani, ce a semnat mama, c-a primit bani pt ce ?
Si ce-a facut cu ei conteaza.
Daca n-o rezolvati cu actele pana la decesul mamei, puteti ataca donatia ca si mostenitori daca va incalca rezerva succesorala. Rezerva succesorala e jumatate din cat ati mosteni pe cale legala.

a, cum a ajuns apoi ap pe numele copiilor lui ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Care sunt sansele pe care mama le are sa dispute drepturile ei la acest apartament dacă este pe numele fiicei sotului ei. Mama nu a fost in cunoștință de cauza ca apartamentul a fost trecut pe numele fiicei sotului ei Ecaterina după ce s-a întîmplat acest lucru.
Cum a ajuns ap pe numele Ecaterinei ?
In momentul asta, nu are niciun drept la acel ap.
Ar trebui sa mergeti la un avocat cu toate actele pe care le aveti.
Apoi, e important ca mama sa va sustina in acest demers , adica sa vrea sa miste lucrurile.. sa ceara revocarea donatiei sau ce o fi de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Succesiune – vanzare apartament! mishumishu mishumishu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa “descalcesc” urmatoarea speta: Sotul – decedat Sotia supravietuitoare are 3 copii, unul dintre ei dintr-o ... (vezi toată discuția)
Tată nostru s-a recăsătorit și i-a donat soției toată averea. cum putem anula sau revoca donația? Imparatul Imparatul Tatal nostru a primit de la parintii lui toata averea acestora in baza unui contract de intretinere la notar. Sa recasatorit cu o femeie cu 3 copii si toata ... (vezi toată discuția)