avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere penala - Intelegere intre parti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere penala - Intelegere intre parti

Buna ziua!
Acum 6 zile am avut o neintelegere cu un client si acesta a depus o plangere la politie pentru iseslaciune. Intre timp am rezolvat problema pe cale amiabila si acesta a spus ca se duce sa retraga plangerea.
Mi-a zis ca a fost la politie dar ca ofiterul la care a depus plangerea nu era de servici atunci si ca acum asteapta sa il sune.
Am 2 intrebari:
1) Este posibil asa ceva? Sa poata retrage plangerea doar cu ofiterul cu care a facut-o si sa astepte telefon de la politie? Sau ma minte?
2) Cate zile dureaza pana imi vine citatia acasa? (plangerea a depus-o in alt oras)

Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
eagle24ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: all3ss1o , utilizator 22:58, 9 Iunie 2013
Din cate stiu eu infractiunea de inselaciune de pune in miscare la plangerea prealabila insa, chiar daca isi retrage plangerea partea vatamata, infractiunea va fi cercetata in continuare deoarece nu este o infractiune pentru care impacarea partilor sa inlature raspunderea penala.
Posibil ca partea vatamata sa nu stie ce implicatii a avut plangerea formulata de el si chiar sa aiba reprezentarea ca poate retrage plangerea si nu se va mai intampla nimic. Posibil si ca in ziua respectiva ofiterul caruia i-a fost repartizat dosarul sa nu fi fost la servici si atunci nu a avut posibilitatea sa vorbeasca cu el. Posibil si ca ofiterul de cercetare penala sa-l sune si sa stabileasca o intalnire.( cam multi de "posibil" insa). Ar fi bine sa mergeti si dvs. cu partea vatamata la politie sa va asigurati de ce se va intampla mai departe.
Cat priveste citatia....ofiterul de urmarire penala va poate chema sa dati declaratie in dosar fie prin citatie sau chiar telefonic.De durat este greu de stabiilit cat dureaza deoarece dosarele se solutioneaza in functie de volumul de munca pe care-l au ofiterii (unori fiind sufocati de numarul de dosare). Nu este un termen procedural stabilit.
Mult succes.
av.M.Hornea
Multumesc de raspuns. SI chiar daca in realitate nu a fost vorba de inselaciune, ci doar o greseala care s-a reparat, cel care a reclamat nu poate face nimic care sa retraga plangerea sau care sa dea un alt curs dosarului? O sa fiu chemat la audieri in localitatea respectiva? Ma asteapta cazierul? Ce urmari pot sa apara?
Deci cum a spus si doamna avocat fapta ramane dupa ce este dovedita impacarea partilor dar in faza de cercetare daca dvs va prezentati la procurorul care cerceteaza cazul respectiv impreuna cu clientul dvs si acolo clientul da o declaratie pe propria raspundere ca in fapta declarata de catre el s-a produs o intelegere pe cale amiabila si mentioneaza ca el a inteles gresit situatia pentru care a depus plangerea penala. Cu dovada impacari partilor in fata procurorului se poate ca procurorul sa va dea NUP sau cel mult o amenda .... Asta este parerea mea. Atentie daca este aceasta prima fapta a dvs!Daca nu lucrurile stau altfel.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie politie!!! a da sau a nu da ridder1 ridder1 Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu ... (vezi toată discuția)
Înºelãciune andy84960 andy84960 buna seara,am o intrebare si nu stiu ce sa fac,anul trecut am postat un anunt pe internet legat de vanzarea unui telefon in valoare de 450ron,am trimis coletul ... (vezi toată discuția)
Am lovit pe cineva pe trecere din pacate...si am cateva intrebari razvandrumea razvandrumea PRIN 2006 PE 12 IULIE AM LOVIT UN BARBAT PE TRECEREA DE PIETONI,VINA FIIND CLAR A MEA #-o.AS VREA SI EU SA STIU CE POT SA PATESC CACI DEOCAMDATA AM AUZIT UN ... (vezi toată discuția)