am si eu o problema cu aceasta clauza de uzufruct ,am cumparat apartamentul in urma cu ceva ani de la parintii mei,am fost sa schimb buletinul si militista de la birou a zis ca trebuie sa vina unul din parinti sa semneze ca este de acord sa locuiesc in apartament ca eu sunt egal cu zero si nu am nici un drept desi sunt proprietar si locuiesc in acel apartament de 30 ani ,mai nou si sotia mea a trecut prin acelas tratament desi la schimbarea buletinului nu a intampinat aceasta problema ,ce pot sa fac sa o contracarez pe militista ca m-am certat rau cu aceasta .X-(
parinti trebuie sa vina de la tara si ii pun pe drumuri mereu plus ca eu am servici si copil mic!sotia a fost astazi cu ei si tata nu a avut buletinul la el decat o copie si militista ia intors iara.ca nu are chef ia asa si vrea buletinul in original desi la mine nu a cerut nimic nici macar parintele ca a fost alta si a mers fara ,in tara asta toate se fac dupa cum rea una sau alta asa ca vreau sa termin
Cat ma costa sa modific actul sau sa renunte parintii la uzufruct
Acu' sincer.. cum sa te legitimezi cu o copie dupa buletin ?!
O declaratie de renuntare ar fi 124 de lei, un notar va zice exact. Apoi, nu stiu si nu cred ca veti da doar una, cred ca fiecare parinte da declaratia separat. Mai platiti apoi si o taxa la OCPI pt radierea sarcinii din cartea funciara.
Mergeti la un notar si intrebati, ca fiecare are tarifele lui. Dar, daca parintii dvs.dau declaratiile nu este nevoie sa incheiati un alt act, doar ca trebuie sa mergeti la Cartea Funciara si sa solicitati radierea notificarii de uzufruct. Militista cum spuneti dvs. nu isi facea decat datoria legala. Acum ca alti colegi de-ai dansei nu citesc ce au de facut este treaba lor, dar nu trebuie sa fim suparati pe cei care citesc si isi indeplinesc sarcinile de serviciu constiincios.
Va multumesc pentru sfaturi ,am rezolvat la notar ,am ridicat clauza de uzufruct.Deranjant este ca a pus_o pe sotia mea sa ma sune si cand am ajuns la militista a mai citit inca o data actul si a exclamat"sunteti egali cu 0 ca aveti uzufruct,aruncand actele pe jos" este militista dupa comportament de ce nu a spus de la inceput,de ce m_ a lasat pe mine sa fac buletinul fara parintii mei ,a aplicat legea dupa ureche ca pe timpul lui ceasca plus ca m-am invoit si de la servici ca sa ma duc la militista .pot sa ma duc sa fac buletinul inainte de cele 10 zile pana iese intabularea,sa nu ma mai intoarca militista?