avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM - sa semnez PV?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM - sa semnez PV?

Buna ziua!Maine va fi a 4-a zi de control ITM la societatea mea,si probabil se va finaliza cu o amenda...Mie mi s-a parut abuziv si tendentios controlul.Avand in vedere c-am fost amenintat cu amenzi de zeci de mii de lei,si ca vreau sa contest toata povestea,sa semnez procesul verbal?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:07, 24 Iunie 2013
Nu prea conteaza daca semnati sau nu procesul verbal.
Mai bine va ganditi ce obiectiuni sa fie consemnate in procesul verbal.
Daca in evidentele dumneavoastra exista nereguli este de recomandat ca acele lipsuri sa fie pe cat posibil rezolvate pana la momentul sosirii inspectorilor ITM iar daca exista persoane in serviciul companiei pentru care nu s-au realizat inregistrarile cuvenite este de asemenea recomandat ca ecele persoane sa nu se alfe la locul de munca la data controlului.
In privinta semnarii pv , chestiunea este relativa in functie de ceea ce este cuprins ca motivare a sanctiunii dar se poate refuza semnarea daca sunt prevazute fapte ce in realitate nu sunt adevarate .
Potrivit dispozitiilor art. 19 din O.G.2/2001 , procesul verbal se semneaza de contravenient , iar in cazul in care acesta nu este de fata , refuza sau nu poate sa semneze , agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari , care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor .
Daca doriti sa faceti o plangere contraventionala la PVCSC-ul respectiv, consultati-va in prealabil cu avocatul dvs pt a stabili impreuna strategia de urmat.
Plangerea contraventionala o poate face si fara ajutorul unui avocat.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta intr-un oras in care nu am fost agnes_l agnes_l Buna, Ati putea sa ma indrumati cu modul in care pot sa atac in instanta faptul ca am primit o amenda pentru ca as fi circulat fara rovinieta langa Arad dar ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politie rutiera intocmit cu greseli nocturnoblue nocturnoblue Foarte pe scurt va rog sa-mi spuneti 1.ce sanse de reusita am in cazul in care contest un proces verbal intocmit de un politist foarte hotarat dar cu o serie ... (vezi toată discuția)