avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Furt proprietate intelectuala (?)
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Furt proprietate intelectuala (?)

In ce masura poate avea probleme cu legea un operator de spatiu de joaca ce foloseste drept mascota un personaj IDENTIC cu un personaj Disney, cu singura diferenta ca ii difera culoarea nasului?
Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 11:07, 21 Iunie 2013
Daca personajul respectiv inca este protejat prin drept de autor, atunci operatorul de spatiu de joaca incalca legislatia privind drepturile de autor.

In schimb, daca a expirat protectia prin drept de autor, personajul a intrat in domeniul public si poate fi folosit fara autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de folosire a imaginii celebritatilor postum valeriumoisa valeriumoisa Buna ziua, Care este procedura prin care se poate folosi imaginea personalitatilor istorice ca endorseri in campanii publicitare? De exemplu: Un ... (vezi toată discuția)
Se pot inregistra ca marca intrebarile pentru un concurs? ionu roman ionu roman este posibil ca emitent al unor intrebari pentru anumite genuri de concursuri ca eu sa imi inregistrez ca marca aceste intrebari? Pentru a nu putea fi folosite ... (vezi toată discuția)
Incalc drepturile autorului daca ...? dodel$ dodel$ Am urmatoarele intrebari in legatura cu drepturile patrimoniale ale autorului din legea 8/96: 1)Este legal sa imprumut o carta cuiva(incalc cumva dreptul ... (vezi toată discuția)