avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

Executari silite

Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra

""Potrivit Codului de Procedura Civila, dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel, cu exceptia titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare, caz in care termenul de prescriptie este de 10 ani.

Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, iar prin implinirea termenului de prescriptie orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie.

Codul de Procedura Civila stabileste la art. 405 indice 1 alin. (1) ca prescriptia dreptului de a cere executarea silita se intrerupe:

a) pe data indeplinirii de catre debitor, inainte de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii, in orice alt mod, a datoriei;
b) pe data depunerii cererii de executare, insotita de titlul executoriu, chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent;
c) pe data trimiterii spre executare a titlului executoriu, in conditiile art. 453 alin. 2;
d) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare;
e) pe data depunerii cererii de reluare a executarii, in conditiile art. 371 indice 6 alin. 1;
f) in alte cazuri prevazute de lege.

Totusi, termenul de prescriptie nu este intrerupt in cazul in care cererea de executare a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat, ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.""""

Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Tinu21 , utilizator 09:13, 26 Iunie 2013
V-ar fi mai util daca ati detalia dvs problema cu care va confruntati.
Am o executare silita,ultima rata achitata a fost in Octombrie 2008(credit de nevoi personale).Se prescrie la 3 ani?Prescrierea poate fi intrerupta?de cite ori?Dar va rog explicatii pentru profani....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant tofanionut tofanionut La inceputul anul 2005 am luat un credit de nevoie personale in valoare de 8000 euro.Am platit ratele aproape 1 an jumatate, dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)