Anul trecut in luna noiembrie am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial intre firma mea si proprietar persoana fizica , platind chiria pe o luna plus o garantie. Pe data de 15.06.2013 am reziliat acest contract unde am semnat si eu in calitate de chirias si proprietarul .. Rezilirea contractului se poate face
1. cu acordul ambelor parti in orice moment .
2. cu preaviz de 6 luni din partea proprietarului dar dupa 1 an de zile .
3. cu preaviz de 2 luni din partea chiriasului dar tot dupa un an dar in acest caz se pierde suma platita drept garantie .
Dupa ce a semnat rezilierea contractului proprietarul vrea sa opreasca suma platita drept garantie si cere alti bani pentru plata chiriei din ultima luna si a utilitatilor .
Ce pot face ?
Atunci, garantia va este retinuta potrivit contract cu titlu de daune-interese pentru incetarea contractului inaite de 1 an, ptr prejudiciul suferit de proprietar ca efect al acestei incetari inainte de termen.
Ca sa nu mai platiti garantia cu titlu de daune-interese ptr incetarea contract inainte de 1 an , ci sa va fie retinuta doar ptr plata chiriei, utilitatilor , puteti sa-i oferiti proprietarului ca si solutie (daca si aveti posibilitata ) sa-i aduceti in locul dv un alt chirias.