avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Suntem trei copropr. fiecare 1/3 ideal . Un copropr. a deschis actiune si ne-a chemat in instanta . Reclamantul si unul dintre copropr. au platit taxa de timbru la valoare . Reclamantul a cerut 1/3 cit are in acte , celalalt tot imobilul cu toate ca are act de mostenitor tot pe 1/3 . Eu asi fi cu treimea mea ... Nimeni nu m-a intrebat de sanatate pina acum . Intrebarea ar fi : cind se face partajarea , etc , adica pina la final , pe mine ma va pune instanta sa platesc ceva ?
Cel mai recent răspuns: ContSters322842 , utilizator 10:29, 5 Iunie 2014
persoanele care in proces, cad in pretentii la sfarsitul procesului, pot fi obligati de instanta la plata cheltuielilor de judecata.
dvs ce doriti de fapt?
1. imobilul sa fie atribuit dvs si sa-i despagubiti pe ceilalti doi,
2. sa cedati partea dvs din imobil contra cost - sulta - despagubire pt partea dvs, care urmeaza s-o primiti de la coproprietarul care doreste sa ia el tot imobilul,
3. cereti instanteti un termen in care sa vindeti casa si sa impartiti banii cf cotelor.
cam astea sunt variantele pt dvs
Mie imi pare ca vrea sa va inlature de la mostenirendaca am inteles bine.

Incercati sa mergeti cu actele la avocat ca sa nu va treziti ca nu obtineti nimic.
Sper sa nu fie prea tarziu ca sa mergeti la avocat...
Adica pot da partea me unui dintre coproprietari acum inainte de partaj ? Pot fece un antecontract de vinzare cumparare cu unul dintre ei iar acesta sa intre in posesie ? Sau pot face o tranzactie in fata judecatorului in acest sens ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
ContSters322842, utilizator
puteti face o tranzactie in acest sens. deocamdata nu puteti sa vindeti decat cota dvs abstracta si indiviza, pentru ca nu este determinata.
da am inteles . dar pot face o tranzactie in fata judecatorului in sensul de a vinde partea mea unuia dintre coproprietari ?

Alte discuții în legătură

Interdictie cumparare drept litigios rechi1958 rechi1958 Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ? (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune cristinah cristinah Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de ... (vezi toată discuția)
Impartirea unui imobil de catre 2 proprietari fara nici un grad de rudenie cristian231974 cristian231974 Buna ziua. Ma numesc Cristi locuiesc in Italia si in urma cu 1 an am cumparat 1 ap in cluj impreuna cu persoana cu care convietuiam. Acum nu mai suntem ... (vezi toată discuția)