avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in afara tarii...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in afara tarii...

Sunt implicat intr-un proces ptr. stabilirea domiciliului minorului,etc. Pot face o cerere undeva,pentru a mi se acorda dreptul de a pleca o saptamana in vacanta,in afara tarii,impreuna cu minorul,chiar daca nu exista o decizie finala a acestui proces?Si ce sanse am sa-mi fie acordat acest ''drept''.
AndreiRobert a scris:

Va multumesc pentru timpul acordat.As fi preferat o ''parghie'' legala prin care sa parasesc tara alaturi de copilul meu.Pasii recomandati nu ma avantajeaza,ptr. ca putem fi gasiti si siliti sa revenim in tara iar acordul mamei nu-l voi obtine amiabil niciodata,in ideea in care imi stie clar intentiile.
N-am de gand sa renunt la acest copil,si cum instantele sunt asa cum sunt...speram la o ''parghie'' ca,macar pana la varsta la care poate decide singur,sa-l tin langa mine.

Dv. doriti sa aflati o parghie legala de a incalca legea? :D Va pare logic sa existe?

Daca intentia este rapirea copiului dv., nu sunt tare convinsa ca acestuia ii va fi bine cu astfel de pilde. Pe care, mai devreme sau mai tarziu, le va intelege.
Nu stiu unde doriti sa plecati, dar veti fi gasiti si daca nu stie doamna pe unde ati luat-o.

D-na AVLIL,din moment ce instanta nu-mi cunoaste intentiile sau nu are probe in acest sens,nu vad de ce o astfel de cerere ar fi ilegala.Da...probabil caut legal sa incalc legea,n-as fi primul.:innocent: nu?Daca consider ca legea este impotriva mea,de ce n-as fi si eu impotriva ei.Trecand peste,sunt dispus sa fac orice(legal sau nu) pentru a-mi pastra copilul.

gerberga
Am fost oarecum lamurit,numai ca n-as dorii sa prezint destinatia,instantei.Ma interesa sa formulez o astfel de cerere,fara a spune unde anume merg,cu o precizie ''elvetiana'',ci doar ca intentionez sa revin dupa circa,o saptamana.
E complicat ce incerc dar am epuizat orice idee.Am ajuns in situatia de a fi in stare de orice.#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Poate ca nu am fost clara. Necesitatea acordului celuilalt parinte exista in lege pentru a impiedica pierderea in lume a copilului de unul dintre parinti; de aceea exista si obligatia de a preciza in acord traseul, durata, mijlocul de transport etc.

Dv. doriti sa cereti instantei sa plecati din tara fara un motiv intemeiat, adica exact ce legea incearca sa previna. De aceea intrebam daca vi se pare normal sa gasiti in lege o cale de a incalca legea.

Cu atat mai mult daca nu aratati instantei in amanunt destinatia, motivatia, nu aveti sanse de a obtine asa ceva. Ce inseamna sa spuneti instantei ca intentionati sa va intoarceti peste o saptamana? Sa va creada pe cuvant? Sau de dragut ce sunteti?
Trebuie argumente legale intr-o motivare, garantii legale, nu merge pe cuvantul meu de pionier.
Si, repet, va gaseste.
Daca "vacanta" inseamna pentru dv sa luati copilul cu intentia de a nu va mai inapoia cu el i tara, acest lucru se numeste infractiune, rapire si sechestrare de minor si se pedepseste conform legilor nationale si internationale , nici macar nu este cazul sa va dau articolele respective...este clar ca le stiti deja..oricum nu o faceti...
Puteti obtine o hotarare judecatoreasca dar depinde daca aveti timp.
Nu aveti alta varianta legala in lipsa acordului mamei.
Si ele patesc la fel cu tatii.
Incercati sa va intelegeti.

Alte discuții în legătură

Procura minori Strada112 Strada112 Bună seara. Eu și fosta mea prietena avem un băiețel de 4 ani jumătate. De 2 luni nu mai locuim împreună. Băiatul este la ea, îl vizitez zilnic, l-am ... (vezi toată discuția)
Părăsire țara mama cu copil fără acord/informare și limitare la dreptul de vizita Ispas Radu Ispas Radu Buna. Ma confrunt cu următoarea situație. Sunt divorțat cu copil minor de 3ani iar de curând mama copilului a părăsit țara fără a ma anunța in ... (vezi toată discuția)
Revenire cu copil minor in romania florinmantescu florinmantescu Buna ziua, De aproape 10 ani locuiesc in Finlanda impreuna cu sotia. Intre timp avem si un copil de 6 ani. Eu sunt singurul care lucreaza aici, sotia mea ... (vezi toată discuția)