avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta minima fata de limita proprietatii la care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor

Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala.
Doresc sa stiu acest lucru deoarece am un vecin care are salcami chiar langa gardul dintre proprietati.

Multumesc
Nu mai dati sugestii aiurea,daca habar nu aveti de ceea ce insemna distanta fata de razor.Daca eu am legume pe suprafata si vecinul planteaza pomi la 2m de razor vor costituii o perdea fata de soare pe 2/3 din zi iar legumele fara soare cred ca va duce mintea sa stiti ca nu se mai dezvolta normal.
Contează f. mult și categoria din care fac parte arborii în sensul că de ex. coniferele înalte-brad, pin, tuia cresc și până peste 3m. Nici nu este nevoie a arăta un prejudiciu căci instanța dispune tăierea acestora inclusiv a crengilor care depășesc gardul.
Sălciile sunt f.frumoase însă au o coroană mare și din această cauză nu se pun la hotar, din respect față de vecin(sau de frica legii) Să nu uităm că rădăcinile se pot întinde f.mult , fapt care iar dăunează vecinătății dacă nu se iau măsuri.
Prin urmare o acțiune în instanță, -obligația de a face- faceți și câteva planșe foto și solicitați scoaterea acestora din rădăcină. Să știți că sălciile au rădăcini care se întind f. mult și adânc din această cauză nu se plantează pe lângă case .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Divergențe cu vecinul din cauza pomilor fructiferi. nadiairina2000 nadiairina2000 Bună seara. Deranjez cu o intrebare ...vecinul meu a plantat la 40 cm de gardul meu pomi fructiferi. Am avut 2 discuții cu el si i-am atras atenția că ... (vezi toată discuția)