avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obstructionare acces in locuinta coproprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obstructionare acces in locuinta coproprietate

Buna seara!
Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce se intampla in cazul in care unul dintre soti ii blocheaza celuilalt, in mod voit, accesul in locuinta detinuta in coproprietate conform titlului de proprietate?
Ce lege clarifica situatia?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
stefan8, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:15, 26 Iunie 2013
Din prima ma pot gandi la prevedrile art. 220 din Codul penal:

Tulburarea de posesie

Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Care e situatia mai exact ?
Unul din soti schimba iala usii de la intrarea in apartament sau lasa o cheie in usa, pe interior. A doua situatie s-a intamplat si ameninta cu prima.
Sa mearga la politie atunci cand nu poate intra in casa.
Daca ambii soti locuiesc in fapt acolo, atunci e discutie penala.
Puteti sparge usa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie - teren neingradit, existenta infractiunii infolegi infolegi Se considera incalcarea proprietatii in cazul in care terenul aferent constructie nu este ingradit cu gard dar se pote observa vizibil calea de acces la ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)