avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante lasate de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante lasate de chiriasi

Buna ziua , ma aflu in urmatorul impas:
Am dobandit prin hot.jud definitiva si irevocabila un imobil pe legea 10 , imobilul fiind atunci locuit de chiriasi care aveau o parte contracte de inchiriere la romvial si o parte stateau ilegal ocupand apartamentele din acel imobil clandestin.
Am incheiat contracte de inchiriere pe 6 luni cu fiecare atat cu cei care stateau legal si aveau contract la romvial cat si cu cei care stateau ilegal , chiriile fiind platite la zi .
Cele 6 luni au trecut ca vantu chiriasii au plecat unul dupa altu lasand in urma o mizerie crunta dar asta nu e tot marea problema fiind datoriile la apa si curent care cumuleaza udneva suma de 15 - 20 milioane
Problema care se iveste in momentul asta e urmatoarea: cum pot proceda sa scap de aceste datorii deoarece contractele la curent si apa NU au fost facute pe numele meu si nici in prezent nu sunt pe numele meu , ele au ramas inca valabile si nereziliate chiar daca ei au parasit imobilul, si in mod evident acum refuza sa plateasca ..
Ba chiar mai mutl de atat cei care locuiau ilegal acolo au un contract care apartine unei persoane care a locuit inainte lor acolo cu contract facut la romvial si acea persoana a decedat ei , profitand de pe urma acelui contratc in continuare ...( exista vre-o posibilitate sa ma pot lega de acest detaliu da sau nu? )
iar ceilalti au plecat pur si simplu si nu au mai platit nimic , tot primesc la acea adresa scrisori pe numele lor cum ca acel imobil va fi debransat de la curent .
Cum pot proceda sa demonstrez ca eu nu am beneficiat de acele servicii funizare de electrica cat si de apanova? cum pot demonstra asta si cum pot scapa de aceste datorii ?

Astept raspunsurile voastre :)

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pynu , utilizator 19:37, 1 August 2013
Daca contractele nu au fost incheiate pe numele dvs. ati putea sa scapati de plata acestor datorii.
Daca veti fi dat in judecata va puteti angaja avocat pentru a va apara insa este foarte posibil sa nu va cheme in judecata cei care au de luat banii.
Statul pare sa aiba o problema...
furnizorii se pot indrepta impotriva dvs. de la momentul in care ati devenit proprietarul imobilului respectiv chiar daca contractele de furnizare sunt pe numele fostilor chiriasi.
din momentul dobandirii dreptului de proprietate aveati obligatia de a trece pe numele dvs. toate utilitatile, apa, energie.
in baza contractelor de inchiriere va puteti indrepta impotriva fostilor chiriasi promovand actiune in instanta dar numai pentru perioada pentru care au fost incheiate contractele de inchiriere.
in contractele de inchiriere trebuie sa existe clauze privind plata utilitatilor, daca nu aveti asa ceva inseamna ca sunteti bun de plata.
daca datoriile sunt mai vechi decat data incheierii contractelor de inchiriere atunci furnizorii de utilitati trebuie sa se indrepte pentru recuperarea datoriilor catre fostii chiriasi in baza contractelor de utilitati pe care aceastia le aveau incheiate cu furnizorii.
Am incheiat contracte de inchiriere pe 6 luni cu fiecare atat cu cei care stateau legal si aveau contract la romvial cat si cu cei care stateau ilegal , chiriile fiind platite la zi .



Daca exista proba materiala contractele asumate de fiecare dintre chiriasi,pentru perioada contractual prevazuta,daca,exista clauza obligatiei locatarului de a achita integral costuri utilitati,atunci sunteti exonerat de obligatia platii c/v utilitati,furnizorul de utilitati daca are interes poate sa se adreseze instantei de judecata cu scopul recuperarii debit acumulat
Dupa incetarea sau decaderea termernului contractual, obligatia platii utilitati va revine in exclusivitate
da , din fericire contractele de inchiriere facute cu acesti chiriasi in alea 6 luni aveau binenteles clauze ca trebuie sa isi plateasca datoriile pana la finele perioadei , si binenteles nu s-a intamplat , de fortat nu am cum sa i fortez ce pot face le dau in cap ca nu vor sa plateasca ? ei au plecat desi aveau in mod expres specificat la incheierea contractului sa isi plateasca utilitatile dar in ultimile luni nici ca nu le-au mai platit
sa inteleg ca acum eu trebuie sa suport toate porcariile lasate de niste persoane care nu le pasa deloc?
ba mai mult de atat unul dintre contracte a fost al unei persoane care a decedat si altu profitand in continuare de pe urma acelui contract , ...
cu tiganii nu prea ai cum sa te intelegi , am zis merci ca abia am scapat de ei , cat despre recuperat bani de la ei sa ma dcu eu personal sa ma rog de ei e putin cam absurd si tras de par inafara de faptu ca risc sa nu primesc nici un ban , ci din contra pot primi si o bataie ,
ca sa nu mai spun ca dupa ce au plecat la scurt timp au venit inapoi si au spart mai toate geamurile si peretii de acolo ca sa se razbune.
Si acum ca bonus dupa ce s-au intamplat astea va puteti da seama si dvs ca banii de la ei nu am cum sa i recuperez .

Mai exista vre-o sansa in aceasta situatie? sa pot scapa de aceste datorii care practic nu sunt ale mele eu nu am locuit acolo nu am consumat absolut NIMIC , nu mi se pare normal ca eu sa platesc din buzunarul meu daunele create de niste secaturi de oameni.. traim in romanica si asta ne ocupa tot timpul ...
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
pynu, utilizator
Ati fost intrebat mai sus daca aveti contracte de inchiriere incheiate, asumate de fostii chiriasi, nu pentru a merge la acestia si sa-i bateti ori sa-i trageti de par, ci sa apelati la justitie ca in baza acestor contracte sa fie obligati sa plateasca.
Sigur ca daca va este frica de ei si va multumiti ca ati scapat de ei, asta e, platiti si gata.
Daca demarati o actiune impotriva lor aveti sanse dar daca nu faceti nimic cu siguranta nu aveti nici o sansa. Spunet ca:
traim in romanica si asta ne ocupa tot timpul ...

Asemenea lucruri se pot intampla oriunde in lume, nu numai in Romania. Depinde de fiecare dintre noi cu cine incheiem contracte de acest fel si sunt convins ca ceea ce vi s-a intamplat este o exceptie pentru ca nu toata lumea dobandeste prin hotarare judecatoreasca un imobil pe legea 10 , imobilul fiind locuit de chiriasi...



Alte discuții în legătură

Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Chirias in litigiu cu proprietarul costas2828 costas2828 Sunt administrator de bloc si am urmatorul caz: chiriasul unui apartament a incheiat o intelegere verbala cu proprietarul pentru conditiile de inchiriere. ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in bloc social Iris1 Iris1 Am în folosință un apartament din 1 februarie 2017 într-un bloc de locuințe sociale aparținând primăriei Iași. Fiind necesare lucrări de repatații ... (vezi toată discuția)