avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocarea conturilor- suntem SRL
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocarea conturilor- suntem SRL

Buna ziua,

Suntem o societatea comerciala cu raspundere limitata,momentan in proces cu o firma de transport care ne-a prejudiciat marfa cu ocazia transportului.
Nu am platit transportul,fiindca paguba era mai mare decat costul transportului.
Au castigat recursul,insa nici pana ziua de azi nu am primit hotararea judecatoreasca.
Vineri ni s-au blocat conturile.Nu intelegem cum era posibil blocarea conturilor fara primirea hotararii judecatoresti in ceea ce priveste recursul.
Cel mai recent răspuns: zsigmondkrisztina , utilizator 09:46, 25 Iunie 2013
recursul este cale extraordinara de atac.
executarea se putea face si pe certificat de grefa., dar trebuie vazut cum s-a facut executarea....consultati un avocat sa studieze cazul sa vada ce se poate face
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Buna ziua,

Va mutlumesc pentru raspuns!
Dupa 15 de zile dupa blocare,banii vor fi extrasi automat din contul nostru in contul executorului?Nu vrem sa viram banii.Niciodata nu ni s-a intamplat asa ceva..Nu suntem datori nimanui,mereu platim totul la zi.
Au facut o paguba care corespundea cu valoarea transportului.
Au prejudiciat marfa noastra,nu stiu ce escrocherii au facut,dar recursul a fost castigat de ei.Este inacceptabil aceasta hotarare.,nu pot sa cred ca au castigat procesul.
Nici avocatul nu ne-a anuntat in timp(stiam ca ni s-a respins cererea) dar ne-a zis avocatul sa asteptam hotararea judecatoreasca.Ei au fost mai experientati in domeniu (nu am avut niciodata un proces similar) si ne-au blocat conturile.
Nu stim la cine sa apelam....avocatul ne-a zis ca nu se mai poate face nimic.
Ne vor lua banii din cont si nu se poate face nimic.
Ei nu se poate ... este adevarat ca nu aveati dreptul de a refuza plata ... dar paguba dumneavoastra trebuie recuperata am avut un astfel de incident acum 2 ani in care transportatorul a creat paguba ... dar noi le-am platit transportul si iam chemat in instanta pentru despagubiri si asa am castigat acuma la dumneavoastra nu stiu cum sta situatia.
Da,trebuia sa platim factura aia.Din pacate nu am ales avocatul adecvat.
Ce credeti ca putem face in cele 15 de zile pana banii for fi dedusi din contul nostru?(pana conturile noastre sunt blocate?)
Sau ne sfatutiti sa viram noi banii si sa-i chemam in instanta? Se poate inainta o noua actiune chiar daca recusrul nostru a fost respins si ei au castigat?(cu un alt avocat,desigur).
DIn punctul meu de vedere daca puteti dovedii ca firma transportatoare va creat o paguba ... practic ar trebuii ca instanta sa ia in considerare acest lucru ... pierderea procesului practic era inevitabila ... deoarece ei au solicitat plata serviciilor prestate ... prost de altfel dar prestate in cale de consecinta e greu de spus daca vor venii in instanta cu precenentul anterior cum va decide judecatorul insa eu va recomand sa cautati un avocat care sa fie bun in domeniul comericial-civil nu in alt domeniu ... este foarte importanta prezentarea problemei in instanta si sa dovediti ca dumneavoastra sunteti de buna credinta, banii oricum vor fii extrasi din contul dumneavoastra mai ales ca ei au o hotarare jud., asa ca daca ii virati dumneavoastra veti avea contul deblocat mai devreme ...
p.s. se poate amana executarea daca exista ceva neconcordante dar ca principiu tot acolo veti ajunge ca va trebuii sa le platiti... luati toate documentele pe care le aveti ... si cautati un avocat in drept comercial sa va poata ajuta eventual. In privinta serviciilor prestate de transportator nu veti reusi multe. Doar sa recuperati macar pagubele ...
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
Burghardt Norbert,

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarari judecatoresti lazaricaeduard lazaricaeduard Buna ziua, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii ! Am fost executat silit de o banca si am facut contestie la executare. La Judecatorie mi s-a admis ... (vezi toată discuția)
Contestatii la o hotărâre judecatoreasca Echi andrei Echi andrei Buna ziua! Pe contengios administrativ s-a câștigat o suma de bani pe care o primarie trebuie sa i dea .Procesul s a câștigat în noiembrie 2019 ,Primaria ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara nici un temei lazar1966 lazar1966 am conturile blocate si urmeaza sa fiu executat silit ptr o confuzie de nume.Pe scurt in anul 2009 prin birou executoresc o persoana cu acelas nume ca al meu ... (vezi toată discuția)