avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nerespectare hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nerespectare hotarari judecatoresti

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii ! Am fost executat silit de o banca si am facut contestie la executare. La Judecatorie mi s-a admis contestatia si s-au anulat actele executarii. Banca a depus recurs si la Tribunal a fost respins recursul, iar hotararea Judecatoriei a ramas definitive si irevocabila. Instantele au obligat banca sa plateasca cheltuielile de judecata si onorariul avocatului. Hotararea definitive si irevocabila este data in 08.05.2014. Cu toate ca am trimis nenumarate notificari si la banca si la executorul judecatoresc care m-a executat, nici pana azi nu mi s-au sistat popririle pe conturi (in contiunare mi se opresc bani din conturi) si nici pana azi banca nu mi-a platit cheltuielile hotarate de instant. Mentionez ca am depus actiune in instanta pentru intoarcerea executarii si am facut plangere penala impotriva executorului. De asemenea am facut reclamatie la Ministerul Justitiei si la Camera Executorilor impotriva executorului care in contiunare imi opreste bani din conturi.
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 15:19, 9 Iulie 2014
Daca nu ati desfiintat titlul executoriu sau instanta nu a dispus incetarea executarii, sa nu credeti ca ati scapat de executare silita. Au fost anulate actele de executare dar nu inseamna ca acestea nu pot fi reluate...

Efectele solutionarii contestatiei Art. 719
(1) Daca admite contestatia la executare, instanta, tinand seama de obiectul acesteia, dupa caz, va indrepta ori anula actul de executare contestat, va dispune anularea ori incetarea executarii insesi, va anula ori lamuri titlul executoriu.
(2) De asemenea, daca prin contestatia la executare s-a cerut de catre partea interesata impartirea bunurilor proprietate comuna, instanta va hotari si asupra impartelii acestora, potrivit legii.
(3) In cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii, iar cand contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi judiciare de la 1.000 lei la 7.000 lei.
(4) Hotararea de admitere sau de respingere a contestatiei, ramasa definitiva, va fi comunicata, din oficiu si de indata, si executorului judecatoresc.
(5) Daca contestatia este admisa, executorul judecatoresc este obligat sa se conformeze masurilor luate sau dispuse de instanta.
(6) Atunci cand contestatia a fost respinsa, suma reprezentand cautiunea depusa ramane indisponibilizata, urmand a servi la acoperirea creantelor aratate la alin. (3) sau a celor stabilite prin titlul executoriu, dupa caz, situatie in care se va comunica executorului si recipisa de consemnare a acestei sume.
(7) In cazul in care constata refuzul nejustificat al executorului de a primi ori de a inregistra cererea de executare silita sau de a indeplini un act de executare silita ori de a lua orice alta masura prevazuta de lege, instanta de executare va putea obliga executorul, prin aceeasi hotarare, la plata unei amenzi judiciare de la 1.000 lei la 7.000 lei, precum si, la cererea partii interesate, la plata de despagubiri pentru paguba astfel cauzata.
(8) In situatia prevazuta la alin. (7), instanta va solicita incheierea prevazuta la art. 664 alin. (1) sau, dupa caz, actul care constata refuzul executorului judecatoresc de a indeplini un act de executare silita ori de a lua alta masura prevazuta de lege.

In functie de cele stabilite de instanta in hotarare, am putea sa va ajutam si cu o solutie.

PS In cazul Dvs. cred ca au fost anulate anumite acte de executare (probabil procedura indeplinita defectuos), au fost refacute si relauta executarea. In privinta cheltuielilor de judecata probabil ca se vor compensa cu parte din creanta.
Daca a fost admisa contestatia iar toate actele de executare au fost anulate, pe ce baza continua executarea silita? In cazul refacerii actelor, domnul Eduard trebuia sa primeasca o noua somatie de plata sau macar pe portal ar trebui sa se afle din nou un dosar de incuviintare executare silita. Ma insel?

Puteti afla detalii si de la banca unde va sunt blocate conturile, pe ce baza sunt blocate, daca au cunostinta de faptul ca documentele de executare silita pe baza carora se fac popririle au fost anulate.
Eu cred ca banca (la care aveti conturile blocate, in cazul in care difera de cea cu care ati castigat procesul), in momentul asta, comite o ilegalitate, neconformandu-se hotararilor judecatoresti.
Ca de obicei, rog pe cineva in masura, sa ma corecteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare Mihaela Nevoie Mihaela Nevoie Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o hotarare judecatoreasca prin care sa se fi admis o contestatie la executare, cu consecinta deblocarii conturilor? E ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)