avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

bunica din partea tatalui a murit in urma cu 30 de ani. Tatal meu mai are un frate. Nu s-a facut succesiune dupa bunica nici pana in prezent. Bunicul s-a recasatorit la un moment dat. Si el a decedat in urma cu aprox. 10 ani, inaintea celei de-a 2-a sotii. Bunica si a 2-a sotie au locui in casa lui, neavand bunuri achizitionate in timpul casatoriei. Sotia bunicului a lucuit in continuare in casa lui pana cu putin timp inainte de a deceda. Tatal si fratele lui au aflat de la vecini dupa cateva luni ca batrana fusese luata de copiii ei de ceva timp si ca a decedat (era imobilizata la pat cu ani buni inainte de a deceda bunicul si avea femei platita care o ingrija).
Tatal meu si fratele lui, dupa ce au aflat si de decesul sotiei tatalui lor, au inceput sa mearga la casa parinteasca sa o ingrijasca cat de cat, sa lucreze gradina, etc. Cu copiii batranei nu au mai avut nici o legatura.

Ideea este urmatoarea: nici cei doi frati nu prea se mai inteleg si, desi si-au impartit practic casa, gradina, etc, din cand in cand au loc tot felul de sicane. Ma intereseaza care sunt pasii de urmat pentru a se face imparteala legal, adica succesiunea dupa mama lor, apoi dupa tatal lor..... ce se intampla cu partea care i-ar fi revenit celei de-a 2-a sotii a bunicului? Sunt chemati si copiii ei sau se considera ca au renuntat tacit? Ce costuri implica toate aceste demersuri?

Va multumesc!
Marina
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 21:39, 24 Iunie 2013
Ceea ce a ramas de pe urma bunicului decedat se va imparti in cote egale intre cea de a 2-a sotie a bunicului si cei 2 frati.

Copiii celei de a 2-a sotii a bunicului o mostenesc doar pe ea; nu pot intra pe cotele celor 2 frati.

Mergeti la notar si dezbateti succesiunea. Tot acolo veti afla si costurile.

Daca tatal dvs. cu fratele nu se inteleg, va trebui sa dezbateti succesiunea prin instanta de judecata. Atunci va trebui sa mergeti la un avocat.
Nu stim cu exactitate cand a murit a doua sotie. Nu stim nici daca fii celei de-a doua defuncte au acceptat mostenirea sau daca au devenit straini de ea. Nu stim concret (mai) nimic !
e4c5 a scris:

Nu stim cu exactitate cand a murit a doua sotie. Nu stim nici daca fii celei de-a doua defuncte au acceptat mostenirea sau daca au devenit straini de ea. Nu stim concret (mai) nimic !


Este adevarat, nu stiu exact cand a decedat a doua sotie, dar stiu sigur ca s-a intamplat dupa ce a decedat bunicul. Copiii sotiei 2 consider eu ca sunt straini de mostenire in sensul ca tata si fratele lui s-au ocupat de casa, au platit impozite, etc. Nu stiu daca batrana a avut bunuri proprii de lasat mostenire pt a se face o succesiune.....casa nu a avut, a dat-o unui copil al ei din timpul vietii.

Trebuie sa stiti ! Daca nu stiti, puteti afla ! Sunt birouri de stare civila, sunt servicii de evidenta persoanelor, sunt posibilitati ! Faptul ca numai tatal si unchiul d-voastra s-au ingrijit de imobil (casa) nu-i inlatura de la mostenire pe fiii celei de a doua sotii a bunicului. Altele sunt criteriile. Legea spune ca daca in 6 luni de la deces nu faci dovada ca accepti mostenirea, esti decazut din drepturi. De aia trebuie sa aflati data exacta cand a decedat d-na. Scuzati-ma, sunteti printre putinii care se pricep si mai putin decat mine in ale legilor ! Pt. d-voastra e imperativ sa consultati un notar/avocat.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
e4c5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire polo polo deci suntem 3 frati...tatal meu a decedat...avem o casa si locuim impreuna cu mama noastra.actele sunt p numele bunicului meu{tatal tatalui meu}.tatal meu mai ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Succesiuni, mosteniri si concubinaj:} Aleximo Aleximo deci...este vorba de doua case,..una dintre ele ii apartinea bunicului meu..care a decedat de 2 ani si care traia in concubiaj cu o femeie in ultimii 18 ani in ... (vezi toată discuția)