avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate TVA cheltuieli de cazare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate TVA cheltuieli de cazare

Buna seara. Un salariat al societatii deconteaza chelt, de cazare, in baza unei facturi emise de o unitate hoteliera. TVA-ul aferent este deductibil?
Dar pentru o persoana terta, careia societataea ii achita cazarea la un hotel?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:13, 26 Iunie 2013
Buna seara,

Potrivit punctului 46, alineatul 4 din normele de aplicare ale art.146 din CF Facturile emise pe numele salariaţilor unei persoane impozabile aflaţi în deplasare în interesul serviciului, pentru transport sau cazarea în hoteluri ori alte unităţi similare, permit deducerea taxei pe valoarea adăugată de către persoana impozabilă dacă sunt însoţite de decontul de deplasare. Aceleaşi prevederi se aplică şi în cazul personalului pus la dispoziţie de o altă persoană impozabilă sau pentru administratorii unei societăţi comerciale.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie spatiu intr-o tara din ue nicoleta eremie nicoleta eremie Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti daca o societate de constructii din Romania are un contract de prest servicii cu o societate dintr-o tara din UE, isi ... (vezi toată discuția)
Calcul taxa hoteliera danutza-ali danutza-ali am fost cazata la doua hoteluri diferite din cadrul aceleasi localitati si cu toate ca pretul afisat la receptie era acelasi respectiv 300 lei/noapte cu mic ... (vezi toată discuția)
Decont cazare la hotel de 4* alexandru andra alexandru andra Daca merg la un curs de pregatire profesional organizat de catre o societate si respectivul curs este cu cazare la un hotel de 4*, institutia imi poate deconta ... (vezi toată discuția)