avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturi incalcate... deschidere colet de catre firma ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturi incalcate... deschidere colet de catre firma de curierat

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii...

Am gasit coletul desfacut la o firma de curierat si acum ma targuiesc cu ei in vederea recuperarii banilor macar pe transport dar vreau sa stiu si ce drepturi mi au fost incalcate odata cu deschiderea/deteriorarea cutiei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MariusAnA , utilizator 13:47, 5 Iulie 2013
Trebuia sa refuzi ridicarea coletului si in actele insotitoare sa motivezi de ce. Mie nu mi-au permis sa imi desfac coletul si sa verific ce e inauntru pana nu am semnat de primire ca sa nu ii pot reclama ca au umblat in el.
Stiu, dar eu am apucat sa achit ainainte de a vedea cutia si s-a intocmit doar un Proces Verbal precum ca ambalajul a fost deteriorat.
Dupa saptamani de discutii cu ei, s-au oferit sa mi ofere despagubiri si surprinzator a doua zi dimineata mi-au trimis mesaj ca vina este a mea precum ca eu am adus cutia deteriorata de acasa.
Am depus plangere la OPC iar 2 saptamani mai tarziu am aflat k au fost sanctionati bani grei plus suspendarea activitatii pentru un timp.

Acum le solicit eu despagubiri, eventual daca nu ofera nimic o sa-i dau si in judecata, dar vreau sa stiu ce drepturi mi-au fost incalcate in momentul in care cutia mi-a fost deschisa, ori intentionat ori din cauza transportului sau a depozitarii.

Ei percep 5 lei pentru a vira banii dati de destinatar in contul persoanei care expediaza coletul. Nici aia 5 lei nu ii mai returneaza chiar daca coletul l-am retras inapoi, am platit si returul iar curieratul nu a mai fost nevoie sa mi vireze ceva in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colet distrus in timp ce se afla in custodia firmei de curierat cristianv23 cristianv23 Buna dimineata, in data de 23.01.2019 am livrat o tapiterie auto cu destinatia Bacau, ajuns coletul la destinatie in data de 25.01.2019 a fost desfacut ... (vezi toată discuția)
Cum s-a calculat taxa vamala? hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unui lucru o prietena a comandat din America un set de pahare pt o nunta acestea au ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani irinoaia irinoaia Buna ziua! In cursul lunii decembrie,mi precis pe 16 decembrie fiul meu a comandat online un aspirator la firma Melarox din Bistrita ,firma ce avea contract ... (vezi toată discuția)