avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Angajare II... in propria afacere?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Angajare II... in propria afacere?

O persoana care nu are loc de munca dar isi face o II se poate angaja in aceasta?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 10:51, 25 Iunie 2013
In calitate de angajator persoana fizica puteti angaja terte persoane cu cim,puteti colabora cu alti intrprinzatori persoane fizice titulari ai unei intrprinderi individuale, sau cu PFa, dar nu puteti fii propriul dv angajat.
Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale este asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la intrep.individuala marial marial am o intrep.individuala pe numele meu,pot sa ma angajez cu cim la ii? (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)
Pot avea contract de munca daca infiintez intreprindere individuala? Ramona1982 Ramona1982 ce reguli sunt pentru a deschide o interprindre individuala pt taxi? am intees ca cei care deschid asa ceva nu au voie sa isi \"bage\" carte de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)