avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru / intabulare teren / drum acces
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru / intabulare teren / drum acces

In 2004 am cumparat un teren de 500 mp net, rezultat dintr-o lotizare-dezmembrare. In acelasi contract de vanzare-cumparare era inclusa si cota-parte din lotul-drum de acces.

Ulterior, cadastrul l-am facut eu, dar numai pentru lotul de 500 mp, iar la intabulare am prezentat la judecatorie contractul si cadastrul. Intabularea s-a facut tot pentru cei 500 mp. La momentul vanzarii mi s-a spus ca pentru lotul-drum de acces cadastrul si intabularea se vor face mai tarziu, dupa vanzarea celorlalte loturi.

Ulterior, am primit de la primarie, in vederea construirii, atat certificatul de urbanism, cat si autorizatia de construire - pe care nu am folosit-o. Loturile vecine sunt astazi deja construite.

Acum trebuie sa vand terenul, insa probabil voi primi extras de carte funciara numai pentru cei 500 mp. Daca atunci cand intentionam sa construiesc nu am avut probleme, in cazul vanzarii presupun ca voi avea - din cauza lipsei extrasului pentru drumul de acces. Am pierdut de mult contactul cu vanzatorul terenurilor. Se poate rezolva problema?

Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 16:23, 25 Iunie 2013
Se poate rezolva problema in masura in care luati dvs. initiativa intocmirii documentatiei cadastrale pentru drumul de acces! Nu va fi tocmai usor in masura in care spuneti ca ati pierdut contactul cu vanzatorul, deoarece va trebui sa prezentati actul de proprietate si pentru restul cotei din drumul de acces. Totusi, interesati-va, poate drumul a fost instrainat in totalitate de catre persoana de la care ati cumparat si dvs. si este mai usor sa luati legatura cu cei care au cumparat (teoteric si practic, va sunt vecini, nu?)!
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Sau poate vecinii deja au intabulat intregul drum. Daca au construit deja, probabil ca au facut si vanzari, la care trebuia sa fie si drumul de acces inclus (nu se poate vinde nimic fara dovada accesului la drumul public). Faceti cerere la OCPI sa aflati daca drumul de acces este inscris in cartea funciara. Daca da, trimiteti actul dvs de proprietate in copie legalizata + taxa de 60 lei si se intabuleaza si cota dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
ContSters267464, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute flavius75 flavius75 Sunt un mare necunoscator si intentionez sa cumpar un teren. Vanzatorul initial si-a lotizat terenul in 14 parcele: 13 le-a vandut si lotul 14 l-a declarat ... (vezi toată discuția)
Teren fara cale acces AC AC Buna ziua! Am cumparat in 2005 un teren intravilan, am construit casa si acum asteptam cu mare alai astfaltarea:). Numai ca strada este privata. Suntem 8 ... (vezi toată discuția)