avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Creditare firma de catre administrator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Creditare firma de catre administrator

Luna aceasta am cumparat o masina pe firma (80 000 ) lei. Ca persoana fizica am mers la banca , am completat un formular de creditare pe care mi l-au dat cei de acolo , si am virat banii in numerar direct in contul deal-rului auto . Pe foaia de varsamant se specifica numele persoanei fizice (adm. societatii) cu mentiunea ca plata se face pentru SC xxxx. Cum trebuie sa fac inregistrarile in contabilitate , avand in vedere ca banii nu au " trecut" prin contul firmei ?
Avand in vedere ca este o suma mare de bani intra sub incidenta legii privind spalarea banilor?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 23:14, 25 Iunie 2013
Buna ziua,

In primul rand va trebui sa incheiati un contract de creditare intre dvs. ca persoana fizica si companie. Incasarea imprumutului ar trebui sa fie reflectata prin contul de casa(5311), in contrapartida cu Asociati conturi curente(455). Plata se va reflecta tot prin contul de casa(5311) in contrapartida cu furnizorii de imobilizari(404).

In opinia mea, in ce priveste incidenta prevedrilor legii 656/2002 privind spalarea banilor cu referire la suma aferenta creditarii, consider ca in conditiie in care suma a fost depusa prin banca, formalitatile cerute de actul normativ citat, vor fi efectuate de catre Banca, daca va fi cazul.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara cu plata cash rominaduca rominaduca Buna seara, As avea nevoie, va rog, de un raspuns cat mai urgent la urmatoarea situatie. Acum cateva zile, firma la care lucrez, platitoare de TVA, a ... (vezi toată discuția)