avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract individual de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract individual de muncã

Bună ziua,
Prevederile art. 52 alin.1 lit c din Codul Muncii

"ART. 52
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa
angajatorului în următoarele situaţii:
..........................................................................................................................
c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără
încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice,
structurale sau similare;
............................................................................................................................,
sunt aplicabile şi în cazul unui ONG pe perioada dintre două finanţări(terminarea unui proiect finanţat din fonduri europene şi începerea altuia)?
Prevederile de mai sus presupun neapărat "şomajul tehnic", cu tot ceea ce el înseamnă sau CIM se poate suspenda pur şi simplu fără ca angajatorul, pe perioada suspendării, să mai fie nevoit să plătească drepturi salariale sau indemnizaţii?
Ce soluţie se poate adopta în această situaţie, cu excepţia încetării contractului individual de muncă prin concediere conform art. 65 sau 68/CM?

Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
StefanRSC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 25 Iunie 2013
Ati putea invoca motive structurale, intrucat cele economice si tehnologice nu cred ca se aplica la un ONG.
In cazul acestei suspendari se va plati o indemnizatie in cuantum de minim 75% din salariu .

art.53 C.mun.
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3).
(2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic 2012 apetra apetra cu ce articol suspendam contractele? (vezi toată discuția)
Suspendare cim pirko pirko Buna ziua, in cazul suspendarii CIM cf. art 52 alin. 1 lit. c) (modificat prin Legea 40/2011; renumerotat prin republicarea din 2011) \" in cazul ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca rodicris rodicris Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce beneficii are societatea in cazul suspendarii contractului de munca si de ce drepturi este grevat angajatul pe aceasta ... (vezi toată discuția)