avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitionare produse alimentare de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitionare produse alimentare de la persoane fizice

Buna ziua,

Cum pot cumpara pe firma produse alimentare - de exemplu rosii - de la o persoana fizica ce nu detine certificat de producator? ( mai exact cumpar de undeva de la tara de la cineva care are o gradina imensa, dar nu functioneaza ca persoana juridica). Si daca le cumpar, le pot comercializa direct sau am nevoie de alte avize?

Nu cumpar decat produse vegetale si lactate, deci carnea si preparatele din carne nu intra in discutie.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: thebodo , utilizator 19:17, 25 Iunie 2013
puteti achizitiona produse de la persoane fizice, pe baza borderoului de achizitii, anexand copia CI(desi nu am vazut nicaieri cerinta asta intro reglementare legala) intocmind Dispozitie de plata pe care o semneaza persoana fizica.Din cate stiu eu, daca operatiunea este repetitiva de la aceiasi persoana, va trebui sa va dea copie dupa certificatul de producator. Nu implica decat o taxa la primarie.
pai tocmai asta e problema, ca sunt persoane in varsta carora le este greu sa obtina certificat de producator, mai ales ca mai nou trebuie sa faca parte din nu stiu ce asociatii si trebuie sa fie inscrise la cursuri de specialitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma si pe mine va rog, ca nu vreau sa gresesc... Odrade Odrade Sunt in mijlocul desfasurarii unei licitatii cu cerere de oferta prin SEAP - sunt noua, am citit tot ce se putea in legatura cu aceste lucruri: HG nr. ... (vezi toată discuția)
Livrare legume de producător agricol catre un sc isabing isabing Buna seara, spuneți-mi vă rog, eu ca producător agricol în ce condiții legale imi pot livra legumele catre sediul unei SC? Este aceeași procedura ca ... (vezi toată discuția)
Documente necesare Moruki Moruki Sunt persoană fizică autorizată neplătitoare de TVA. Vreau să achiziţionez marfă din Ungaria (legume, fructe), atât de la producători căt şi de la ... (vezi toată discuția)