avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Lamuriti-ma si pe mine va rog, ca nu vreau sa ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Lamuriti-ma si pe mine va rog, ca nu vreau sa gresesc...

Sunt in mijlocul desfasurarii unei licitatii cu cerere de oferta prin SEAP - sunt noua, am citit tot ce se putea in legatura cu aceste lucruri: HG nr. 925/2006, 198/2008, 1.337/2006.
E vorba de o licitatie pentru achizitia de produse: carne, preparate de carne, lactate si oua. In fisa de date a achizitiei am solicitat ca obligatorie experienta similara cel putin un contract finalizat in ultimul an... Mi s-au prezentat doua firme la licitatie. Cel cu pretul mai mic nu a adus dovada experientei similare - a dovedit doar ca are doar contracte pentru achizitii de carne si produse de carne. Precizez ca initial nici copii dupa contracte nu mi-a adus pentru a-mi putea da seama daca sunt experienta similara. Dupa ce i-am comunicat sa-mi aduca, a venit cu copii dupa contracte - dar din aceste contracte reiasa exact cum am presupus: ca nu are experienta similara pe lactate si oua ( are doar pe carne si preparate din carne).
N-a prezentat nici certificate de garantie si calitate pentru lactate si oua decat cea generala ( al lui pentru produse animale) - nu pe grupe asa cum pentru carne a putut sa aduca...
Acum ma scuzati ca v-am plictisit cu maruntisurile mele, dar nu vreau sa am probleme daca contesta hotararea comisiei de licitatie - de aceea intreb aici! Ideea este ca, dupa toate acestea mie mi se pare ca aceasta oferta chiar daca este mai mica ( criteriul de incredintare a contractului este: pretul cel mai mic) este "inacceptabila" cf. art. 36(1) b din HG. nr. 925/2006
E corect? Sau gresesc oare!?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 18:20, 23 Decembrie 2010
daca nu sunt indeplinite conditiile de participare nici nu mai conteaza pretul. iar contestatie va face oricum in cazul in care va pierde, indiferent cit de diligent veti fi tot va exista un proces.

...se argumenteaza corect din punct de vedere legal, decizia de respingere a candidatului, care nu a respectat conditiile de participare aduse la cunostiinta de catre AC si ma indoiesc ca va face contestatie.
succes!
Ofertantul are obligatia de a respecta intocmai cerintele din DA. Daca ar fi avut obiectii la indeplinirea acestora(referitor la cerinta cu contractele de carne, preparate de carne, lactate si oua) trebuia sa le prezinte inainte de deschidere.

Daca dvs. in comunicare, veti argumenta precis motivul respingerii, cu precizarea exacta a tuturor cerintelor ce nu au fost indeplinite si conform caror art. de lege ii respingeti oferta, normal ar trebui sa priceapa.


Desi sincer, desi poate par subiectiv, nu vad de ce un ofertant care a furnizat produse alimentare-carne, nu ar putea furniza si produse alimentare-lactate si oua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare la pret neobisnuit de scazut - cerere de oferta jigan56 jigan56 Buna ziua, La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, ... (vezi toată discuția)
Experienta similara iuliana ventuneac iuliana ventuneac Particip la o licitatie unde se solicita minim un contract cu o anumita valoare va rog sa-mi spuneti daca pot demonstra experienta similara prin suma mai ... (vezi toată discuția)
Cerinte obligatorii licitatie Jurist TM Jurist TM La o licitatie la care fisa de date a achizitiei prevedea ca cerinta obligatorie prezentarea a 8 contracte similare pe diferite specializari ( cate doua ... (vezi toată discuția)