avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare Adresã trimisã de judecãtorie fãrã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare Adresã trimisã de judecãtorie fãrã cererea de chemare în judecatã ºi fãrã înscrisuri

Am o mare dilema imi este foarte greu sa inteleg acest comunicat de la judecatorie care a a mai venit insotit de o comunicare adresa, care sunt din partea fostului sot legat cu custodia copilului, va rog daca ma puteti ajuta sa inteleg ce inseamna si ce trebuie facut, va multumesc anticipat

In conformitate cu art. 201 al.1 coroborat cu art. 149 Al.1 si art. 150 alin.5 cod proc. civ., va comunicam un exemplar de pe cererea de chemare in judecata, si de pe inscrisuri, punandu-va in vedere sa depuneti intampinarea in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata in conditiile art. 165 cod proc civ, sub sanctiunea prevazuta de art. 208 al. 2 cod proc civ a decaderii paratului di dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii in afara celor de ordine publica daca legea nu prevede altfel.
Conform art. 254 al. 1 cod proc civ, probele se propun sub sanctiunea decaderii (de catre parata) prin intampinare

In termen de 25 de zile de la primirea actiunii formulate de sotul dvs aveti obligatia sa redactati o intampinare prin care trebuie sa precizati apararile,exceptiile procedurale,probele pe care intelegeti sa le folositi pt a combate cele solicitate de reclamant.In cazul in care nu formulati intampinare si nu o comunicati instantei veti fi decazuta din dreptul de a formula aparari,practic nu veti mai putea administra probe in favoarea dvs.Noua procedura civ este stricta referitor la obligatiile procesuale consultati un av,unn raspuns pe forum nu poate suplini o aparare facuta de un profesionist.
am primit instintarea citata mai sus si comunicare adresa, nu am primit nimic in legatura cu cele solicitate de reclamant, trebuia sa mai primesc ceva sau cum aflu ce a solicitat?
mai am o intrebare, pana la inceperea sau solutionarea acestui proces este valabila hotararea vechiului proces? privind custodia copilului, care conform hotarari anterioare este la mine
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
La a doua intrebare raspunsul e DA.
Daca nu ati primit chemarea in judecata a fostului sot, este bine sa faceti o scrisoare catre presedintele Judecatoriei, in care sa va referiti la comunicarea primita fara anexe si sa solicitati trimiterea acestora la domiciliul dvs.
multumesc. am sa ma duc maine la judecatorie sa vad cum pot adresa acea scrisoare
Lasati scrisorile, ca termenul legal de raspuns e mai mare decat termenul pe care il aveti sa raspundeti dv. Mergeti la arhiva instantei si faceti copie.

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu LucaMoise LucaMoise Problema reprezentare / depunere intampinare Buna ziua. Am fost dat in judecata de fosta sotie pentru actualizarea valorii pensiei de intretinere, ea ... (vezi toată discuția)