avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare Adresã trimisã de judecãtorie fãrã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare Adresã trimisã de judecãtorie fãrã cererea de chemare în judecatã ºi fãrã înscrisuri

Am o mare dilema imi este foarte greu sa inteleg acest comunicat de la judecatorie care a a mai venit insotit de o comunicare adresa, care sunt din partea fostului sot legat cu custodia copilului, va rog daca ma puteti ajuta sa inteleg ce inseamna si ce trebuie facut, va multumesc anticipat

In conformitate cu art. 201 al.1 coroborat cu art. 149 Al.1 si art. 150 alin.5 cod proc. civ., va comunicam un exemplar de pe cererea de chemare in judecata, si de pe inscrisuri, punandu-va in vedere sa depuneti intampinarea in termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata in conditiile art. 165 cod proc civ, sub sanctiunea prevazuta de art. 208 al. 2 cod proc civ a decaderii paratului di dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii in afara celor de ordine publica daca legea nu prevede altfel.
Conform art. 254 al. 1 cod proc civ, probele se propun sub sanctiunea decaderii (de catre parata) prin intampinare

AVLIL a scris:

Mie nu imi pare ca-i in detrimentul doamnei, e mai bine sa afli mai devreme decat sa te framanti noptile \"oare ce-o scrie acolo? oare o fi grav?\"

Unii oameni folosesc metoda asteptarii pentru calirea sistemului nervos.:D

AVLIL a scris:

Si in plus, ajuta si sistemul sa ajunga mai repede la solutionarea dosarelor, nu vad de ce sa incarcam un sistem supraincarcat.

Dar sistemul cu ce o ajuta? O pune pe drumuri, pe banii ei.

AVLIL a scris:

Oricum, fara sa vada un avocat dovada de la dosar era dificil sa le returnezi, in functie de dovada de comunicare si interpretarea judecatorului putea pierde termenul de a face intampinare si nu cred ca era stralucita situatia atunci.

Cred ca e mai bine ca s-a dus, riscul dispare.

Nu, eu nu m-as fi dus decat sa depun o hartie, cu o intrebare: \"La ce sa pun intampinare\". Nu se pierde termenul, deoarece la ce documente a primit s-a si raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
ContSters67366, utilizator
AVLIL a scris:
Dovada de comunicare arata instantei la ce data s-a comunicat si ce act, de aceea ea e obligatoriu sa cuprinda denumirea actului comunicat. Exista dovada de comunicare a citatiei sau a altui act de procedura, asa zice Codul.
Prin urmare in dovada sau un PV intocmit trebuie precizat ce s-a comunicat.

Sunt foarte nedumerită. Te rog frumos să îmi spui şi mie care este prevederea din Codul de procedură civilă care reglementează dovada de comunicare şi menţiunile pe care trebuie să le cuprindă aceasta.

La art. 164 Cod procedură civilă avem dovadă de înmânare, nu dovadă de comunicare. Dovada de înmânare a citaţiei/actului de procedură nu cuprinde menţiunea actului comunicat. Procesul verbal adus de tine în discuţie nu cuprinde nici el această menţiune, însă nu face obiectul prezentei discuţii întrucât el se încheie doar când actul de procedură nu poate fi înmânat destinatarului. Or, doamna care a deschis această discuţie a primit plicul transmis de instanţă, deci agentul procedural nu avea motiv să încheie proces verbal.
Cum l-a primit? Ca unii agenti, daca nu-i nimeni acasa, fac repede PV si-l pun in posta. Poate am uitat eu cum l-a primit, e drept ca n-am mai citit in urma iar.
La 164 incepe asa: "Dovada de înmânare a citaţiei sau a altui act de procedură ori, după caz, procesul-verbal"; asta inseamna, dupa mine, ca pe documentul pe care trebuia sa semneze doamna trebuie sa scrie: dovada inmanare citatie sau dovada inmanare actiune sau dovada inmanare citatie, actiune si acte doveditoare.
Asa inteleg eu articolul cu pricina, ca din el trebuuie sa reiasa ce se inmaneaza; altfel se pot inmana fluturi sau bezele.

Nu spun ca e asa ca mine, spun ca mie imi pare logic, vazand noua procedura, ca partile din dosare sa respecte mai struct termenele, sa fie astfel responsabilizate si sa inteleaga ca e in interesul lor sa nu se fofileze.
Dealtfel, normal imi pare sa primesti de veste ca ai un dosar; de acolo ar trebui sa intre datoria ta de cetatean care se informeaza sau pierde.
Ai o dovada de comunicare/inmanare acte pe noul cod?

Sigur, sistemul functioneaza prost, e subfinantat, oamenii prost platiti si plictisiti, aduc pixuri de-acasa... de acord. Cu ce ajutam cu aceeasi atitudine insa, nu vad.
În mesajul anterior ai afirmat următoarele:
Dovada de comunicare arata instantei la ce data s-a comunicat si ce act, de aceea ea e obligatoriu sa cuprinda denumirea actului comunicat. Exista dovada de comunicare a citatiei sau a altui act de procedura, asa zice Codul.
Prin urmare in dovada sau un PV intocmit trebuie precizat ce s-a comunicat.

Te rog din nou să îmi spui care sunt prevederile din Codul de procedură civilă care susţin ceea ce ai afirmat mai sus. Dacă doreşti, desigur. Dacă nu, nu este bai. Mulţumesc!
POti sa-mi spui exact ce anume iti pare ca nu e asa? Ca sa stiu pe ce ma axez, ca daca dau dupa dovada prin cod imi apar vreo cateva articole despre dovada asta.
Stiu, nu te lua dupa cum i-am zis, codul zice dovada de inmanare, dar mai avem despre comunicarea actelor de procedura, comunicarea citatiei... e o struto-camila intre denumirea veche si cea noua.

Eu asa vad lucrurile, cetind prin cod. Daca nu e ok, si nu spun ca e, ca totul se interpreteaza si reinterpreteaza, zi-mi ce ti se pare si unde.
Unele chestiuni nu apar in cod, nu zice in mod expres ca dovada de inmanare (ma chinui sa-i spun asa) arata ce acte s-au inmanat, insa altfel care e diferenta intre citare si comunicare de acte? Trebuie sa reiasa de undeva, altfel pentru orice act trimi poate fi negata primirea lui.
In plus, chiar doamna zice foarte clar ca scria ca i s-a comunicat actiunea; prin urmare, scrie.

Poate pun prea multa logica pe marginea Codului? :d

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu LucaMoise LucaMoise Problema reprezentare / depunere intampinare Buna ziua. Am fost dat in judecata de fosta sotie pentru actualizarea valorii pensiei de intretinere, ea ... (vezi toată discuția)