avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit dividende

Societatea A are ca actionar unic alta societate comerciala -B de peste 2 ani(detine 100% din actiuni). Dividendele repartizate de societatea A catre societatea B se mai impoziteaza la susrsa sau sunt scutite de impozit pe dividend, avand in vedere ce societatea B este actionar unic iar la data repartizarii dividendelor are peste 2 ani de cand este actionar unic?
Societatea B inreg. dividendele primite in contul 761, aceasta suma intra impozitul pe veniturile microintr.?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:43, 26 Iunie 2013
Conf art 36 alin 4 Cod fiscal plata impozitului pe dividende nu se aplică în cazul dividendelor plătite de o persoană juridică română unei alte persoane juridice române, dacă beneficiarul dividendelor deţine, la data plăţii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioadă de 2 ani împliniţi până la data plăţii acestora inclusiv.

Conf art 112^3 Cod fiscal impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, se aplică asupra veniturilor din orice sursă, cu excepţia celor prevăzute la art. 112^7.

Conf art 112^7 alin 1 Cod fiscal baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:
a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;
b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;
c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;
d) veniturile din subvenţii de exploatare;
e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;
f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil;
g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii.

Asadar in cazul constituirii bazei de calcul pt impozitul pe venitul micro, dividendele vor intra in baza de calcul a impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit microintreprindere soricanicoleta soricanicoleta la venituri din discounturi comerciale (cont 767 ) se calculeaza 3 % ? (vezi toată discuția)
Venit pentru firma din dividende neridicate de asociati ade31 ade31 Buna ziua, O microintreprindere platitoare de impozit pe venit are de platit dividende asociatilor o suma de bani din anul 2002 (impozitul pe dividende a ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din chiria incasata de un srl cu impozitare 3% pe venituri lexap35 lexap35 Un srl subinchiriaza,cu acordul proprietarului, unei persoane fizice, o parte din sediul sau,obtinut prin contract de comodat.Cum se calculeaza impozitul ... (vezi toată discuția)