avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract de inchiriere

Buna ziua,

Am incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil in data de 05.Ian.2012 pana in 01.Oct.2013.In data de 23.Iun.2013 l-am sunat pe propietar pentru a rezilia contractul de inchiriere pe motiv ca trebuie sa ma mut in alt oras deoarece doar acolo mi-am gasit un loc de munca convenabil.Propietarul mi-a trimis pe email acest raspuns cerandu-mi sa ii raspund la urmatoarele aspecte:
"Trimit acest e-mail in urma notificarii telefonice facute de tine in data de 25.06.2013 cum ca intentionezi sa reziliezi contractul de inchiriere din 01.07.2013.
Mai sunt urmatoarele aspecte de lamurit :
-nu e respectat Art. 4 din contractul de inchiriere care prevede notificarea cu minim 45 de zile inainte de rezilierea contractului (nu am cum sa gasesc peste noapte chiriasi noi si de aceea am stabilit ca e pana in 01.10.2013 contractul pentru ca e moarta perioada de vara)
-data in care expira contractul e in 01.10.2013. Termenul a fost stabilit de comun acord avand in vedere doleanta ta de a reduce valoarea chiriei la 700 ron si in perioada iulie-septembrie 2012 chiria sa fie 500 ron (daca ramanea 800 chiria, in toata perioada asta suma primita era mult mai mare 18*100+3*200=2400 ron). Concret, eu mi-am indeplinit clauzele contractuale (chiar am facut reparatii din banii mei pentru stricaciunile provocate de voi. Ex. masina de spalat – 300 ron, izolatii, canapea) in timp ce tu ti-ai exprimat intentia de a nu-ti respecta clauza contractuala.
-in baza contractului respectiv a fost platit impozitul la finante si la primarie (concret eu raman cu sub 500 ron/luna, desi rata pentru el e aproape 1000 ron). Deci, a fost platit impozitul si pentru sumele de bani pe care nu intentionezi sa le platesti
Avand in vedere cele de mai sus si prejudiciul pe care intentionezi sa mi-l produci, nu pot sa-mi exprim acordul privind incetarea contractului in afara clauzelor contractuale.

Solutii :
-platesti contractul pana la termenul stabilit de comun acord
-investesc contractul cu titlu executoriu in vederea recuperarii prejudiciului (popriri, itm, masina, imobile – calea legala)

Am rugamintea sa-mi raspunzi pentru punctele de mai sus cum intentionezi sa procedezi ca sa stiu cum sa procedez si eu."

Si totodata spunandu-mi la telefon ca daca plec eu trebuie sa ii dau 2100 ron bani ce ar reprezenta plata chiriei pe cele 3 luni ce ar ramane pana la finalizarea contractului.
In contractul de inchiriere Art. 4 spune urmatoarele: "La expirarea termenului de inchiriere,contractrul se prelungeste automat,in aceleasi conditii(chirie lunara de 700 lei), cu perioade succesive de 1 an,cu exceptia situatiilor in care una din parti notifica in scris celeilalte parti incetarea contractului,cu minim 45 de zile inainte de expirarea duratei prntru care a fost incheiat contractul sau de expirarea unei perioade ulterioare succesive"

Va rog sa ma ajutati in vedera solutionarii acestei probleme si ce raspuns i-as putea da prin intermediul unui email deoarece eu cred ca vrea sa aiba in scris un raspuns ca sa il poata intoarce impotriva mea in cazul in care se ajunge in instanta.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cristocea200 , utilizator 19:46, 26 Iunie 2013
Trebuie studiat contractul si in situatia in care rezilierea nu opereaza decat doar prin simpla notificare in termen de 45 zile, dupa expirarea acestui termen in calitate de chirias nu poti fi tinut de acest contract decat in masura in care nu ti-ai achitat chiria, cheltuielile de intretinere si toate celelalte pana la expirarea celor 45 zile. Oricum, ar fi corect sa te achiti de datorii mai ales ca din cate am observat au existat si stricaciuni .
Referitor la stricaciuni proprietarul se refera la faptul ca s-a defectat masina de spalat(aceasta fiind second-hand si am cazut de comun acor la faptul ca sa luam alta si sa punem fiecare 200 lei) iar de izolatii i-am spus ca sa vina sa puna garnituri la usa de la intrare si la geamuri pentru ca sunt infiltratii,iar la pat a venit si a pus cateva coltare metalice pentru a-l intari.Nu vad care ar fii datoriile.Multumesc
Datorii reprezinta consumurile realizate de dumneavoastra la apa, curent, electricitate, telefonie fixa, cablu tv, etc. inclusiv chiria pana la expirarea termenului de 45 zile de la data notificarii rezilierii. Totusi trebuie studiat contractul in intregime pentru a fi siguri ca puteti parasi imobilul fara probleme.
V-as putea trimite contractl intr-un email sa ma puteti lamuri?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu contractul de chirie expirat, se poate majora prețul fără înștiințarea chiriașilor? CamiGrey CamiGrey Bună ziua. Locuiesc într-o chirie de un an de zile cu contract, care a expirat în ultima zi a lunii decembrie 2020. Am achitat și o garanție când m-am ... (vezi toată discuția)
Este valabil in fata instantei contractul, daca chiriasul nu-l respecta? robby robby Am dat un apartament cu chirie, dar am facut doar un contract de mana intre noi, fara martori. Problema este ca intarzie mereu cu plata chirie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial CatalinaMaria CatalinaMaria Buna seara, Anul trecut am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 5 ani de la o asociatie de proprietari, contract incheiat si semnat in urma ... (vezi toată discuția)