avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegatie in UK-sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegatie in UK-sarbatori legale

Daca eu sunt angajata la o firma (din Iasi) si sunt in delegatie pentru o perioada mai lunga de timp care sunt sarbatorile legale pe care le voi respecta?

De exemplu, pe 27 Mai a fost sarbatoare legala in UK, si deci am avut liber, iar pe 24 Iunie a fost Sarbatoare legala in Rom, dar eu am lucrat.
Cum ar trebui angajatorul sa ma plateasca pe 27 Mai (eu fiind in delegatie) si cum ar trebui sa ma plateasca pe 24 Iunie?

O persoana de la firma de HR mi-a spus sa imi fac cerere de concediu pt data de 27 Mai, si ca sa ar trebui sa fiu platita dublu pt ziua de 24 Iunie pt ca eu am lucrat. Mie nu mi se pare normal sa imi folosesc zilele de concediu de odihna ( si implicit sa imi pierd diurna) pentru o sarbatoare nationala.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate calinaremus calinaremus Buna ziua Sunt angajat la o firma din Romania .In momentul de fata sunt in delegatie in strainatate .Daca in decursul delegatiei, o sarbatoare nationala cum ... (vezi toată discuția)
Plata ore sarbatoare legala MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta: Un angajat lucreaza in luna iunie 169 ore din care 24 sunt sarbatoare legala. Norma pentru luna Iunie este de ... (vezi toată discuția)
Ore muncite în zile de sarbatoare H.Radu89 H.Radu89 Bună ziua. Aș dori neapărat o lămurire dacă sunteți amabili. Dacă muncesc la o multinațională și ziua de lucru are 144 ore legale de muncă (de ex ... (vezi toată discuția)