avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca in strainatate

Buna ziua
Sunt angajat la o firma din Romania .In momentul de fata sunt in delegatie in strainatate .Daca in decursul delegatiei, o sarbatoare nationala cum ar fi 1 Decembrie ma prinde in tara respectiva ,cum o sa fiu pontat in data de 1 Decembrie?!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:52, 30 Noiembrie 2014
In data de 1 decembrie , sunteti pontat ca fiind in delegatie.
In delegatie veti primi diurna pentru toate zilele in care sunteti in strainatate, indiferent de faptul ca sunt zile lucratoare sau nu, in Rom ori in tara respectiva. In tara veti primi salariul corespunzator pentru toate zilele lucratoare din lunile respective. Deci pt 1 decembrie nu veti primi salariu.
pai daca mi se cere sa lucrez in data de 1 dec ,atunci dat fiind faptul ca sunt in delegatie ar trebuii sa fiu pontat si platit ca atare ,nu ar fi prima firma ce lucreaza in zilele de sarbatoare!Deci roman fiind ,angajat al unei societati comerciale romanesti dar avand activitate in afara tarii ;ma poate obliga sa muncesc pe 1 dec , sa fiu pontat dupa legislatia romaneasca ( adica 1 dec = liber) insa neremunerat ci in zile libere . Nu prea bate bine dupa o analiza amanuntita
Nu va poate obliga sa munciti in data de 01.12.2014.

In cazul in care veti munci, atunci vi se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
In cazul in care, din motive justificate, nu vi se acorda zile libere, veti beneficia, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
deci legal nu ma poate obliga sau constrange sa lucrez in zille de sarbatoare.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Zile libere ionelpo906 ionelpo906 Buna ziua Am fost anuntat de catre angajator ca in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie se lucreza,urmand a primi zile libere in 24 si 31 ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite? ankalaura85 ankalaura85 Zilele de sarbatoare legala enuntate conf. art 134 al.(1) din Codul Muncii se platesc? (vezi toată discuția)
Sarbatori legale la ture 12/24 si 12/48 anymaryh anymaryh Buna dimineata! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: salariati care lucreaza in ture 12/24 si 12/48, pe 1 si 2 dec firma nu lucreaza 1. ... (vezi toată discuția)