avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept circulatie masina non UE (Insulele Cook)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept circulatie masina non UE (Insulele Cook)

Buna,
in urma nebuniei de la noi din tara, am ales sa-mi inmatriculez masina pe Insulele Cook, as vrea sa stiu daca am ceva restrictii in ceea ce priveste circulatia pe drumurile din UE? respectiv daca trebuie sa ies periodic din tara...
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:59, 27 Iunie 2013
Insulele Cook sau Bulgaria inseamna acelasi lucru.
chiar daca ati fi inmatriculat-o pe Marte nu ar fi fost nicio problema. important este sa aveti asigurare RCA si ITP valabile.
cyan a scris:

Insulele Cook sau Bulgaria inseamna acelasi lucru.
chiar daca ati fi inmatriculat-o pe Marte nu ar fi fost nicio problema. important este sa aveti asigurare RCA si ITP valabile.


Daca Insulele Cook sau Bulgaria este acelas lucru, atunci va trebui sa inmatriculati autoturismul in Romania daca sunteti cetatean roman. cu domiciliul in Romania. Sunteti in situatia cetatenilor romani care si-au inmatriculat autoturismele in Bulgaria pentru a evita plata taxei auto. Acesti cetateni sunt obligati sa inmatriculeze autoturismele in Romania.
S-ar putea sa fiti obligat sa faceti acelas lucru.
cioan a scris:

Acesti cetateni sunt obligati sa inmatriculeze autoturismele in Romania.


aceasta prevedere exista doar in faza de dezbatere publica.

bineinteles ca daca legislatia privind inmatricularea se va modifica atunci se vor aplica prevederile legislatiei in vigoare dupa modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu nr de anglia vetx vetx as vrea sa cumpar o masina inmatriculata in anglia...cel care mi-o vinde spune ca poate ramane cu nr de anglia...e posibil asa ceva? pot face asigurarea ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu - contract v-c auto neautentificat Battista Battista Un cetatean X doreste sa cumpere un autoturism de la cetateanul Y. Autoturismul este inmatriculat pe Italia, cu numere noi, iar cetateanul Y sustine ca ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)