avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale si materiale in urma unui accident de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale si materiale in urma unui accident de munca mortal in Franta

Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca.
Problema este ca el era in divort, procesul avand loc la 2 saptamani dupa ce a decedat. Din cate am inteles de la avocatul care-l reprezenta, casnicia s-a desfacut in urma decesului reclamantului, adica a fratelui meu. In aceasta situatie, daca parintii nostri il da in judecata pe francez pentru a cere daune morale si materiale, sotia/fosta sotie are dreptul de a beneficia si ea de daune morale si materiale? Mentionez ca are si un copil de 15 ani.
Cel mai recent răspuns: maximalice , utilizator 20:25, 25 August 2013
Dreturi va avea si sotia, insa daca poate fi probata ca suferinta ei e minora atunci si despagubirea va fi pe aceasta masura .
daca sotia decedatului nu cere daune morale ,parintii decedatului pot cere?in acest caz,daca sotia afla si cere si ea daune morale mai poate beneficia daca parintii sunt prmii care cer in nstanta ?
maximalice trebuia sa deschideti o discutie separata. Cazul dvs. poate fi diferit.
Daca la momentul accidentului, soldat cu decesul unuia dintre soti, respectivii erau casatoriti, urmasi de drept sunt sotia si copii. Parintii nu pot fi declarati legal, ca urmasi, in acest caz.
Urmasii victimei pot solicita daune morale si daune materiale, de la cei raspunzatori de producerea evenimentului nedorit.
Accidentul a avut loc in Franta la data de 19 martie 2013 iar firma unde lucra fratele meu este tot in Franta si nu are filiala in Romania ,patronii sunt romani cu cetatenie franceza.Din raspunsul primit de la Ambasada Romana din Paris se pare ca fratele meu nu ar fi lucrat la acea firma in constructii -unde a avut loc accidentul-a cazut de la inaltime foarte mare -ci la alta firma ca administratorul acelei firme.In raspunsul de la Ambasada Romana se confirma ca a fost accident de munca mortal cauzat de politraumatisme din cauza cazaturii de la inaltime foarte mare.ITM-ul din Ftanta si Politia din Franta fac cercetari privind cauza mortii s statutul fratelui meu ca angajat.Noi-parintii si fratii stim ca lucra la acea firma de constructii din 2007 la fara forme legale.la negru.Ce masuri se vor lua cu patronul acelei firme si cu firma acestuia ?V a multumesc!
Trebuie sa asteptati documentele emise de catre Inspectia muncii si parchetul din Franta.
Daca firma era franceza si fratele dvs. nu a ajuns sa lucreze la acea firma printr-o agentie romaneasca de plasare legala de forta de munca romana in Franta, autoritatile romane (ITM, parchet) nu au atributii in cercetarea evenimentului produs.
Evenimentul se va cerceta numai in Franta si instanta franceza va hotari care sunt responsabilitatile patronilor francezi de origine romana, dupa legile franceze.
Ambasada Romaniei din Franta va va ajuta sa intrati in posesia documentelor de cercetare a evenimentului.
Va trebui sa angajati un avocat in Franta (de preferat roman cu cetatenie franceza, pentru a va intelege) care sa va reprezinte interesele, daca dvs. ca urmasi va veti constitui parte civila in proces.
M-ati contactat si prin mesaj privat, fara a reveni ulterior cu precizari, la raspunsul meu.

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale niko79criss niko79criss Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. In cazul in care parintii nostri (el fiind ... (vezi toată discuția)
Drepturi legale copil cu handicap gradul i in urma decesului tatalui (intretinator legal) intr-un accident de munca colectiv geolovelife geolovelife Buna ziua. As dori sa stiu ce drepturi legale are sora mea care este persoana cu handicap deosebit de grav cu insotitor, in urma decesului tatalui nostru ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)