Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Buna seara, la inceputul anului am solicitat o expertiza medico legala pentru o sesizare facuta la o procuratura din alta localitate, solicitare aprobata . Deoarece nu am fost multumit de rezultat, pe 09.03.2013 am solicitat la procuratura sa imi aprobe o noua expertiza dar nici pana azi nu am primit un raspuns cu toate ca acum trei saptamani am trimis o scrisoare cu confirmare de primire prin care solicitam un raspuns la acea solicitare. As dori sa stiu daca exista un termen in care procuratura se poate pronunta si daca este legal si normal sa primesc un raspuns oricare ar fi acela, va multumesc anticipat .
E vorba de o solicitare,de o petitie in care userul a cerut un raspuns la o petitie,nu la solutionarea unui caz.
Asadar si procurorul trebuie sa raspunda la petitie conf.legii si art de mai jos:
Ordonanta 27/2002
ART. 8
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor primite de la o alta autoritate sau institutie publica, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.
ART. 9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
Multumesc de raspunsuri dar sunt bagat si mai rau in ceata. Sa fiu mai explicit, in urma unei agresiuni din partea unui caine dar fara a fi muscata, sotia a stat 3 luni cu piciorul in gips, fractura trimaleolara, trebuiesc proceduri, etc, iar proprietarul identificat si amendat nu vrea sa auda de nici o despagubire facnd afirmatia in fata mea ca are bani sa cumpere toata comuna, de aceea incerc sa fac demersuri pentru a primi niste bani, pana acum, tratamentele, drumurile la spitale in Ploiesti/Bucuresti/Azuga ne-au costat vreo 5500 lei si inca nu e nimic, de la spitalul Foisor, ne-au spus ca mai devreme sau mai tarziu ajunge la operatie deci alti bani iar procuratura tace de 3 luni la solicitarea noastra, chiar asa greu este sa raspunda sau are dreptate proprietarul cainelui ?
Despagubire privata
Popesku
Buna ziua , sotia mea , in decembrie , 04.12.2011 , a fost atacata de un caine ciobanesc mioritic , al carui proprietar era cunoscut , fara a fi muscata . In ... (vezi toată discuția)