avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Buna ziua,de cateva zile ma aflu intr o mare dilema si nu stu cum sa procedez.in anul 2009 mama mea mi a donat un imobil ramas mostenire de la parintei dansei.In timpul vietii parintii au avut un alt imobil pe care i l au dat fratelui meu,nu stiu forma actelor dar tatal meu are o camera si in acest imobil.Cand am incheiat contractul de donatie eu am facut si tatalui meu drept uzufruct asupra imobilului donat de mama.In anul 2011 mama mea a plecat dintre noi.Fratelui meu i s a inminat de catre tatal meu in prezenta noastra o suma de bani de 30000 ron pt a se ocupa de inmormantare.Dupa inmormantare tatal meu a avut un comportament ostil impreuna cu fratele meu,apoi in luna mai m au actionat in instanta ptr imobilulu donat de mama catre mine,Au pierdut procesul ca insuficient timbrat neramanind nici o sentinta definitiva in sensul succesiunei.Acum tatal meu se afla sub ingrijirea mea deoarece a cazut in urma cu 7 luni dar in continuare acesta refuza sa spuna de actele originale sau sumele de ban afllate la fratele meu,acesta instrainind toate valorile fratelui.Ce pot sa fac?sa deschid succesiunea?nu ma interseaza aceste valori ma intereseaza doar sa delimitam legal ceea ce avem fiecare.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:28, 29 Iunie 2013
Singura modalitate pentru a stabili dacă donaţia încalcă rezerva succesorală a fratelui şi a tatălui este dezbaterea succesiunii, fie la notar, fie în instanţă. Preferabil în instanţă, deoarece acolo veţi putea administra probe, inclusiv interogatoriul pîrîţilor, iar instanţa va putea dispune înfăţişarea oricăror înscrisuri aflate în posesia acestora.

Desigur, va trebui să aveţi alături un avocat, un civilist cu cunoştinţe solide în materia succesiunilor, care să vă reprezinte sau cel puţin să vă consilieze. Altfel, vă veţi pierde printre texte de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie uzufruct viager intre parinti cu fiul acestora ana cornelia ana cornelia Buna seara. Parintii meu i-au facut fratelui meu un contract de donatie cu clauza viagera, in anul 2010, iar in :( anul 2011 mama a decedat. In anul 2016 a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum se poate anula o donatie teren intravilan? părinții ... Jozsa Jozsa Bună ziua! Cum se poate anula o donatie teren intravilan? Părinții mei acum 20 de ani,au dat în donatie fratelui meu teren intravilan 200 metri ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)