avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Norme academice privind ortografia actuala a limbii ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Norme academice privind ortografia actuala a limbii romane

Buna seara!

Va rog sa ma "dirijati" catre legislatia care prevede noile reguli de scriere ("sunt", "niciun", "a" ). Ma intereseaza -mai exact- daca s-a instituit prin lege obligativitatea (la data aparitiei stiu ca era cu caracter obligatoriu doar in anumite domenii) de a le respecta, parerile fiind impartite chiar intre academicieni.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:09, 10 Martie 2009
Da, sunt doar norme academice.DOOM ete denumirea prescurtata a Dictionaruui ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane.
DOOM-ul este un dictionar in care se pot gasi normele limbii literare si formele acceptate in domeniul ortografiei, intr-o forma actualizata.Este editat sub patronajul Academiei Romane de specialistii Institutului de Lingvistica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datele din registrul agricol-date de interes public Maryana@ Maryana@ potrivit art 2 alin 3 Normele tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2015-2019 din 29.04.2015, (3)Toate datele din registrul agricol, ... (vezi toată discuția)
Sa revenim la scrierea cu î din i ! bianca.bonnie bianca.bonnie Buna ziua, Dragi colegi de forum, va propun o dezbatere cu privire la revenirea la vechea scriere in limba romana. Va descriu deci, motivele dorintei ... (vezi toată discuția)
Gramatica... stan_iulia stan_iulia Acum cautam ceva pe net si am gasit o pagina a site-ului dex on line, pagina se cheama greseli frecvente in limba romana, unde explicatiile cum e corect si de ... (vezi toată discuția)