avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntare la plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntare la plangere

buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna de cercetari acuzatul nu a mai cautato pe prietena... au trecut 2 luni de cand nu a mai avut probleme cu tipul acela..si as dori sa stiu ca daca se poate renunta la reclamatie plangere..astept un raspuns.. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: adisorul89 , utilizator 22:49, 28 Iunie 2013
Codul penal:

Art. 194. - Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Infractiunea de santaj nu se urmareste la plangerea prealabila, deci retragerea plangerii nu opereaza. Cercetarea penala va continua.
bun multumesc..am inteles.... azi a fost prietena impruna cu un agent de politie la procuror sa discute si ei i sa zic ca ea ii de vina ca individul acela nu o mai cauta ca precis are alt numar de telefon si a incercat sa o invinuiasca... si degeaba a spus ea ca nu a mai avut nici o discutie cu acel individ procuroru ala nu a crezuto si a zis ca o sa se intoarca toate catre ea ca ea va fi vinovata si deastea... cum adica...adica ea ca si parte vatamata a depus plangere si reclamatie si ia fost ascultat si telefonu ea sa fie de vina? cum adica
ea a facut tot ce i sa spus de catre politie.. si cei care au anchetat cazul ia spus ei sa nu il caute pana nu o cauta individu ala...acuma ea ii de vina sau cum? sau ii tampit procuroru ala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj - dovezi, depunere plangere Llaina Llaina Daca o persoana ma santajeaza ca are dovezi cum ca mi-am inselat sotul cerandu-mi diverse sume de bani promitand mereu ca este ultima oara si apoi din nou ma ... (vezi toată discuția)
Fotografiere fara aprobarea persoanei fotografiate mirceapetre mirceapetre Cum se poate face o reclamatie daca cineva iti face o fotografie fara aprobare si te ameninta ca o foloseste in alte scopuri decat cele corecte. (vezi toată discuția)
Defaimare,calomnie,santaj ultras_fabian ultras_fabian buna seara am o problema cu un fost prieten,care mi-a furat un lucru de valoare in lipsa mea profitand de faptul ca avea acces la cheia portii (stau la ... (vezi toată discuția)