avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj - dovezi, depunere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj - dovezi, depunere plangere

Daca o persoana ma santajeaza ca are dovezi cum ca mi-am inselat sotul cerandu-mi diverse sume de bani promitand mereu ca este ultima oara si apoi din nou ma santajeaza ce pot face?
Daca ma duc la politie si depun plangere ma pot ajuta?Ma refer la faptul daca se pot asculta inregistrarile telefonice din trecut si pot fi luate ca proba de politie?
Nu stiu cum sa dovedesc santajul.La inceput ma ameninta telefonic, insa can2d mu am mai suportat si i-am spus ca merg la politie, individiul a schimbat tactica si cand ma suna vorbeste ca si cand am avea o mica "afacere" si pentru asta imi cere sume de bani, si imi da de inteles la ce se refera. deci conversatiile din trecut sunt inregistrate undeva unde sa le poata accesa politia daca ii depun plangere? Sau nu am nici o sansa? Sau ce ma sfatuiti? Va implor sa ma ajutati am ajuns in pragul disperarii!
Mergeţi la poliţie şi formulati plângere pt şantaj, va aprecia procurorul asupra celor indicate de dvs şi va dispune în consecinţă.
Codul penal defineste santajul ca fiind constrângerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Când constrângerea consta în amenintarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Puteti depune plangere impotriva acelui individ la politie iar aceasta trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului, dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă.
Dacă organul de cercetare penală consideră că sunt temeiuri pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, face propuneri în acest sens si le înaintează procurorului.Aveti incredere!
Nu mai acceptati sa fiti santajata,luati "taurul de coarne" si aparati-va libertatea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să imi daţi un sfat! Carla111 Carla111 Bună! Acum câţiva ani în urmă, cineva a intrat în PC meu şi m-a filmat cu propria mea cameră web după ce am ieşit de la duş, în timp ce mă ... (vezi toată discuția)
Renuntare la plangere adisorul89 adisorul89 buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna ... (vezi toată discuția)
Anti santaj daniel004 daniel004 salutare forumisti, o amica se simpte santajata de un fost coleg de servici. Ce anume ar trebui sa faca si cum ar putea sa se apere. Imi puteti spune si ... (vezi toată discuția)