avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reexaminare medico-legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reexaminare medico-legala

La 2 saptamani de la plangerea penala, faptuitorul este instiintat de OUP ca reclamantul a depus la dosar certif medico-legal, dar nu i se face cunoscut continutul acestuia sub pretextul ca nu prezinta interes public. Acesta solicita OUP sa dispuna de urgenta re-examinare medicala intrucat nu a avut contact fizic cu reclamantul, care in plus este si coleg de serviciu cu medicul specialist care a pus diagnosticul.Mai mentioneaza ca orice tergiversare poate duce la disparitia "leziunilor" incriminatorii, facand imposibila stabilirea cu certitudine a faptului daca acestea au existat sau nu in momentul eliberari certif medico-legal,astfel incalcandu-se dreptul la aprare prin punerea in imposibilitatea demonstrarii nevinovatiei.
Cam ce trebuie sa faca OUP?Daca nu admite solicitarea si peste 6 luni cand nu se mai poate verifica nimic,se dispune IUP pe baza acestui act, invinuitul ce mai poate face?#-o
In afara de a se impaca cu gandul ca poti fi condamnat si nevinoat.:((
Cel mai recent răspuns: chucky9 , utilizator 21:09, 17 Octombrie 2013
Trimis si la procuror care ii raspunde ca dosarul se afla la politie in cercetare si ca i-a trimis solicitarea acolo, cu toate ca a mentionat ca politistul nu i-a accepta cererea.Intre timp au trecu 8 luni de zile , si acum este instiintat ca a inceput UP pe baza certificatului.Ce se mai poate face acum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2013
wiki38, utilizator
Sa faca plangere politistului la Parchetul Militar si procurorurlui la Procurorul Sef?
Dar asta mai poate salva probele care puteau pune lumina in acest caz?Cazul va merge inainte si persoana poate avea de suferit pe nedrept, chiar daca se va dovedi neglijenta sau reaua vointa a celor responsabili?
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
wiki38, utilizator
Nu se mai poate face nimic, cand o sa ajunga dosarul in instanta o sa folositi toate aceste argumente in apararea dvs.
Dar aceste aspecte mai mai pot cantarii in fata instantei la fel de greu ca probele "dubioase" din dosar?Adica niste probe fata de care dreptul la aparare a invinuitului a fost restrictionat cu buna stiinta, si care nu mai pot fi combatute ulterior, mai pot constitui temeiul legal al unei condamnari?
S-a dispus inceperea UP pe un Certificat Medico-Legal cu ZERO zile ingrijiri medicale.
Cam ce valoare probatorie are acest act?Se poate trimite in instanta asemenea dosar?

Alte discuții în legătură

Fapta penala sau civil? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara tuturor, In discutiile purtate cu colegele mele, s-a relatat un caz prin care o femeie a fost batuta de catre o alta femeie, care prin doua ... (vezi toată discuția)
Termen contestare certificat medico-legal farmec_ farmec_ Buna ziua, am obtinut ca urmarea unui accident rutier in care fica mea a fost victima - un certificat medico-legal cu 7zile spitalizare. Intrucat imediat ce ... (vezi toată discuția)
Reexaminare sau contestare certiifiicat medico legal? feriha feriha Buna ziua.As dori sa ma sprijiniti cu un sfat in ce priveste certificatul medico legal emis in urma unui accident auto.In speta, in urma unui accident auto, ... (vezi toată discuția)