avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna seara, am fost declarat in insolventa. Care sunt principalele modificari?
Se blocheaza conturile?...daca se plateste datoria fata de furnizor se poate "retrage" statutul de firma aflata in insolventa? Ma aflu la etapa in care "administratorul propune" urmarire atenta sau faliment. Mai pot face plati sau doar cu acceptul lor?MERSI
Cel mai recent răspuns: ContSters283832 , utilizator 17:57, 17 Iulie 2013
Buna ziua !
Speta este mai ampla si necesita mai multe detalii, dar in principiu, va pot spune ca : daca sunteti in insolventa, aveti desemnat un administrator judiciar, care va va supraveghea activitatea. El va poate da toate informatiile, punctual. Daca nu vi s-a retras dreptul de administrare, va puteti conduce in continuare activitatea, sub supravegherea acestuia.Conturile nu mai pot fi blocate si chiar daca va incerca cineva sa vi le blocheze, se suspenda orice actiune de executare impotriva firmei dvs.. Pentru a retrage starea de insolventa va trebui sa achitati in principal datoria catre furnizorul care v-a cerut insolventa, iar ceilalti creditori ori ii achitati si pe ei, ori faceti o intelegere sa ii achitati intr-un anumit termen, cu conditia ca ei sa se retraga din actiune ( depinde in ce etapa va aflati, tot administratorul judiciar va poate spune mai exact...). De obicei nu prea functioneaza, mai ales daca aveti datorii la stat, asa ca daca vreti sa iesiti din starea de insolventa, va trebui sa achitati toate datoriile celor inscrisi pe tabel.Plati puteti face in continuare, dar doar pentru activitatea curenta, nu si pentru datoriile inscrise pana la data intrarii in insolventa ; acestea vor fi achitate doar conform planului de reorganizare.
multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme in insolventa paul1989000 paul1989000 vreau sa stiu : cand o firma intra in insolventa ce se intampla cu contractele ? acedtea continua fara sa probleme? si conturile bancare ale firmei sunt ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii pana la sentinta de faliment marict marict puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la ... (vezi toată discuția)
Insolventa mihaigheorghe mihaigheorghe buna ziua, am o problema pentru care solicit un sfat. am fost anuntat ca s-a dat o hotarare definitiva si firma unde sunt administrator se afla in insolventa ... (vezi toată discuția)