avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Lege referitor arta/fotografie: lucrarile mele ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Lege referitor arta/fotografie: lucrarile mele publicate inadecvat

Sunt fotograf, cineva a publicat pe net lucrariile mele fara acordul meu.
A schimbat titlul fotografiilor prezentand lucrariile mele intr-un context degradant, mai mult de atat, e mentionat si numele meu intr-un context jignitor pe acest site, dar nu a precizat ca eu sunt autorul lucrariilor respective. Pentu fotografiile respective detin certificat copyright. Stiu cine a facut acest lucru, acum vreau sa-l dau in judecata.
Exista o lege care protejeaza creatiile artistice in afara de copyright? Pentru ca cineva a schimbat titul fotografiei mele, deci a schimbat si semnificatia acestuia, si a prezentat lucrarea mea sub o denumire jignitoare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:41, 2 Iulie 2013
Daca ele sunt publicate pe un server american, incepeti lecturile cu [ link extern ]

Fair use se refera la citarea unor scurte portiuni dintr-o opera in scopuri consacrate, cum ar fi critica acelei opere, elaborarea de lucrari stiintifice, parodierea operei, etc. Puteti gasi un ghid despre fair use pe
[ link extern ] /

De ex. presupunand prin absurd ca Mona Lisa ar mai avea copyright, Mona Lisa cu mustata a lui Duchamp ar fi fair use.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright si fair use pe youtube. LiviuAM LiviuAM Buna ziua! Sunt Liviu, am 20 de ani si sunt DIGITAL DJ. Fac tot felul de mixuri si le urc pe soundcloud/mixcloud si YOUTUBE. Unele au succes altele mai ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Despre legea copyrightului daveamz daveamz Am si eu o nelamurire in legatura cu legea copyrightului privind imaginile/fotografiile. Am citit legea privind drepturile de autor Legea nr. 285 din 23 iunie ... (vezi toată discuția)