avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calcul numar functii de conducere conf OUG 77/2013
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calcul numar functii de conducere conf OUG 77/2013

Cum se stabileste numarul functiilor de conducere conf. OUG 77/2013 in cazul unei primarii, ex : numar total de posturi aprobate - 180 din care : 1 Primar, 2 Viceprimari, 1 Secretar municipiu, 1 Administrator public, 4 functii in cabinetul primarului ( functii care fac exceptie de la reducere ) .
Se aplica 12% la numarul total de 180 posturi sau la 171 posturi ( numar total - numarul functiilor exceptate de la reducere ) ?
alin.(2) din art.3 spune ca ... Numărul funcţiilor de conducere stabilit potrivit alin. (1) nu include funcţiile de demnitate publică alese sau numite, precum şi cele asimilate acestora, funcţiile de primar, de viceprimar, de preşedinte/vicepreşedinte al consiliului judeţean, funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici, funcţiile publice de secretar al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, funcţiile de administratori publici, funcţiile de conducere din cabinetul demnitarului

In consecinta, legea este data, dupa parerea mea, mai mult pentru institutiile publice care au in compunerea lor foarte multe persoane ca si personal civil contractual, iar daca 12% functii de conducere din institutie NU INCLUDE si functiile de demnitate publica, adica sunt o exceptie de la regula, atunci nici in calcularea celorlalte posturi de conducere nu se iau in calcul.

sintagma
numărul total al funcţiilor de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice care are în aparatul propriu/de specialitate şi personal contractual ori, după caz, numai personal contractual să fie de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate.
, imi indica faptul ca functiile de conducere/demnitate publica se identifica cu institutia si nu se supun calculului, ci numai pentru restul de functii (cabinetul cu demnitar cu tot, in intregime fiind exclus de la calcul).

Nu sunt jurist de formare, sunt specialist pe resurse umane si cred ca am interpretat bine ceea ce este stipulat in actul normativ. In caz contrar, rog un jurist sa interpreteze corespunzator domeniului cele precizate in actul normativ.

Gresit, nu a indicat corect. Ordonanta spune clar, 12 % din posturile aprobate, ori aici intra intreaga organigrama, cabinet primar, demnitari, etc.

"(2) Numărul funcţiilor de conducere stabilit potrivit alin. (1) nu include funcţiile de demnitate publică alese sau numite, precum şi cele asimilate acestora, funcţiile de primar, de viceprimar, de preşedinte/vicepreşedinte al consiliului judeţean, funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici, funcţiile publice de secretar al unităţii/subdiviziunii administrativteritoriale, funcţiile de administratori publici, funcţiile de conducere din cabinetul demnitarului şi funcţiile de conducere a căror ocupare se face prin detaşare cu personal din cadrul instituţiilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform statelor de organizare "Anexa M", aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. "
... aceste functii nu intra in procentul de 12%.
Pot fi un anumit numar de functii publice de conducere stabilit prin procentul de 12% plus exceptia de la alineat 2, art. 3.
De la prefectura ni s-a spus ca in cazul unei primarii, calculul functiilor de conducere se face la nivel de UAT. Deci fericitii de la Resurse umane din aparatul Primarului centralizeaza situatia pentru primarie + toate serviciile publice cu personalitate juridica din subordinea Consiliului Local .
La numarul total de posturi in vederea stabilirii procentului de 12% se considera posturile ocupate ( inclusiv Primar, Viceprimari, Secretar, Administrator public, posturile din cabinetul primarului ) precum si posturile vacante ocupate temporar ( detasarile ) si posturile unice, care vor fi justificate in NOTA MOTIVANTA .
=D> Corect, doar si acelea sunt posturi aprobate .

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 112 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici Costin_ru Costin_ru Avand in vedere cele doua articole din Legea nr. 188/1999, as dori opinia dvs in interpretarea acestora, tinand cont de faptul ca se doreste modificarea ... (vezi toată discuția)
Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
V a intreb daca un primar de comuna poate sa angajeze consilieri ... olga2011 olga2011 V a intreb daca un primar de comuna poate sa angajeze consilieri personali,sigur din banii catatenilor.specific ca la primarie exista contabil sef,secretar cu ... (vezi toată discuția)