avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna.detin o cota aparte dintr/o mostenire.ce trebuie sa fac pentru a o intabula pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:57, 2 Iulie 2013
Va prezentati la un notar sau direct la OCPI cu o copie legalizata dupa certificatul de mostenitor, eventual o copie xerox dupa actul de proprietate al autorului (al defunctului, act care a stat la baza dezbaterii mostenirii), certificat fiscal in care sa fie descris imobilul, copii dupa BI/CI ale tuturor mostenitorilor si documentatia cadastrala a imobilului. Trebuie sa stitim, insa, ca in cartea funciara dreptul de proprietate se inscrie in intregul sau, adica se vor mentiona toti mostenitorii, fiecare cu cota sa. In acest caz, tariful pentru intabulare, care se plateste la OCPI sau pentru care va taie notarul chitanta emisa de OCPI, este de 60 lei.
Daca nu aveti intocmita documentatia cadastrala, luati legatura cu o persoana fizica/juridica autorizata, care va va intocmi dosarul si tot ea se va ocupa de depunerea si ridicarea de la OCPI. In acest caz, tariful care se plateste la OCPI pentru receptia documentatiei cadastrale si infiintarea cartii funciare este de 120 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate nelutup65 nelutup65 eu si sotia am primit prin mostenire un teren la parintii sotiei la camp . pe actul de proprietateeste trscut socrul meu . cum il putem schimba ? multumim ! (vezi toată discuția)